Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlü banka'dan dolar için flaş tarih!

Dünyanın en ünlü bankaları arasında gösterilen Unicredit, Türkiye ekonomisinin 2022 ve 2023 görünümüyle ilgili bir rapor hazırladı. Raporda Merkez Bankası'nın nasıl bir faiz kararı alacağı, dolar kuru ve enflasyon beklentileri açıklandı. Bankaya göre dolar kuru yeniden 18 liraya çıkacak. Banka aynı zamanda Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemlerde nasıl bir faiz kararı alacağını da açıkladı, "finansal istikrarı tehdit edebileceği" uyarısında bulundu.

Ünlü banka'dan dolar için flaş tarih! - Sayfa 1

Unicredit, Türk lirasındaki değer kaybının ve enflasyondaki yükselişin 2022'de devam etmesini beklerken, 2023 yılında seçim sonuçlarına bağlı olarak kurda ve enflasyonda düşüş yaşanabileceğini tahmin etti.

Ünlü banka'dan dolar için flaş tarih! - Sayfa 2

Unicredit, Türkiye’nin 2022 yılında yüzde 4,7 büyümesini beklerken Türk lirasındaki değer kaybının 2022 yılında da süreceğini ve yıl sonunda enflasyonun yüzde 37 civarında olacağını öngördü.

Ünlü banka'dan dolar için flaş tarih! - Sayfa 3

Bloomberg HT'nin haberine göre Banka, Orta ve Doğu Avrupa bölgesine ilişkin çeyreklik değerlendirme raporunda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelere de yer verdi. İşte bankanın Türkiye ile ilgili dolar, euro, Merkez Bankası ve enflasyon değerlendirmesi

Ünlü banka'dan dolar için flaş tarih! - Sayfa 4

FAİZ İNDİRMEYE DEVAM

Siyasi baskılar devam ettiği takdirde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 2022’de faizleri indirmeye devam edeceğini belirten Unicredit, kurdaki hızlı değer kaybının finansal istikrarı tehdit edebileceğini belirtti.