Anasayfa /  Eğitim

Üniversiteler online eğitime mi geçti? Üniversiteler açılacak mı?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 il de yıkıma sebep olan depremlerin ardından dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversiteler için açıklama geldi. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2023 14:30

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 il de yıkıma sebep olan depremlerin ardından dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversiteler için açıklama geldi. İşte detaylar...

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI, ONLİNE MI DEVAM EDECEK? 
Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem sonrasında aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha gerçekleşti. Deprem, 10 ili birden şiddetli şekilde etkiledi. Depremin hissedildiği şehirler de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin birinci gününden bugüne kadar ise her alanda yeni kararlar alınıyor. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada 15 tatilin uzatıldığı duyuruldu. Üniversitelerin Bahar dönemi için meraklı bekleyiş devam ediyordu. Beklenen açıklama dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yapıldı.

2022-2023 Eğitim yılının Üniversite Bahar Dönemi için öğrenciler bekleyişe devam ediyordu. Bugün beklenen açıklama yapıldı.

Konuya ilişkin üniversitelerdeki eğitimin nasıl devam edeceğini ve KYK yurtlarının ne amaçla kullanılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI 
"Üniversitelerimizin tamamının Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarını depremzedeler için kullanacağız, zira yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi şu anda bir defa tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler ve üniversitelerimizi bu noktada tatil ederek yurtları inşallah misafirhane gibi kullanacağız."

"İki gün önce Osmaniye'deydim 2200 kişilik yurt binası pırıl pırıl, Osmaniye'deki bütün vatandaşlarımızı, depremzedelerimizi o yurtlarda ağırladılar. Ben oradaki vatandaşlarımın mutluluğuna şahit oldum. Burada da şu anda 6 bin 663 kapasite var. Buradaki yurtlarımıza da aynı şekilde almaya başlayıp böylece çadırlardan buralara transfer etmiş olacağız." dedi.

HANGİ ÜNİVERSİTELER, NE ZAMAN AÇILACAK? 
Üniversite öğrencileri, okulunun resmi internet sayfası üzerinden eğitim - öğretim açılış tarihini öğrenebilir. Henüz açıklanmamış olan tarihler ise önümüzdeki günlerde belli olacaktır. 

Yorumlar