Anasayfa /  Foto Galeri

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu çoşkusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ümraniye ve Beykoz ilçe belediye başkanlarına destek vermek üzere İstanbul’a geldi. Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde Alevi vatandaşlarla buluşan Özel ve İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu çoşkusu - Sayfa 1

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ümraniye ve Beykoz ilçe belediye başkanlarına destek vermek üzere İstanbul’a geldi. Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde Alevi vatandaşlarla buluşan Özel ve İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Özel, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, gittiği her ilde, İmamoğlu'na yönelik söylemlerde bulunuyor. İstanbul adayınız İmamoğlu da neredeyse hem Erdoğan'a karşı hem de Kurum’a karşı İstanbul yarışını sürdürmeye çalışıyor. Siz ne söylemek istersiniz” sorusuna, “Kurum’un yerinde olmak istemezdim. Çünkü, Erdoğan'ın Sayın Ekrem İmamoğlu'yla ilgili, Başkanımızla ilgili söylediği her şey, kendi adayını kifayetsiz gördüğünü, yetersiz gördüğünü, Ekrem Başkan'la baş edemediğini düşündüğünü gösteren yaklaşımlar. O yüzden aslında Erdoğan, her sözüyle, her adımıyla ‘Bu Murat Kurum'dan olmayacak galiba. Olmayacağını anladım. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor. Zaten Ekrem Başkan'la da geçtiğimiz günlerde otobüsle halkı selamlarken, Sayın Erdoğan'ın resimlerini görünce, Başkan, ‘Esas rakibim burada. Öbürü değil de bu rakibim’ diye bana göstermişti. Bunu tescil ediyorlar. Bunu kabulleniyorlar” yanıtını verdi. 

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu çoşkusu - Sayfa 2

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Oktay Özel, CHP İstanbul Başkanı Özgür Çelik’le birlikte; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Ümraniye Belediye Başkan adayı Aykut Erdoğdu ve CHP Beykoz İlçe Belediye Başkan adayı Alaattin Köseler ile birlikte ilçe turlarına katıldı. Özel, İmamoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarıyla, Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi bahçesinde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Özel, Çelik, İmamoğlu ve Erdoğdu cemevinin lokmalar paylaşılan salonunda birer konuşma yaptı. 

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu çoşkusu - Sayfa 3

ÖZEL: “CEMEVLERİ İBADETHANE OLACAK”

“Bu ülkeyi hep birlikte, canımız pahasına kurtardık” diyen CHP Genel Başkanı Özel, “Bir Cumhuriyet kurduk. Ve Cumhuriyeti eşit vatandaşlık temeli üzerine kurduk. Ancak uygulama sırasında, hakim yöneticilerin kötü uygulamaları ve son anayasa deneyimleri sonucunda, maalesef bugün Cumhuriyet, bugün devlet, bütün yurttaşlarına eşit davranmıyor. Devletin iki tane eli var. Bir tanesi vergi toplayan sağ eli, bir tanesi hizmet eden sol eli. Maalesef Alevi canlar genelde yoksul oldukları için, sıkıntıları büyük olduğu için, ücretli oldukları için sağ el herkesten alırken, sizlerden de alıyor hatta fazlasını alıyor. Ama sol el dağıtmaya başladığında, işte orada ayrımcılık başlıyor. Herkes eşit olması gerekirken, Alevilere daha az eşit davranıyor. Biraz önce sayın Başkanımızın noktayı koyduğu yer çok önemli. Elbette bütün mezhepler eşit olmalı, eşittir. Onlara sağlanan hizmet eşit olacak. Cemevleri ibadethane olacak. Cemevlerindeki görevliler, nasıl camideki imam, müezzin devletin imkanlarından yararlanıyorsa, herkesin vergileriyle caminin her ihtiyacı karşılanıyorsa, imamın, müezzinin maaşı ödeniyorsa, bu konuda bir ayrım olmayacak” şeklinde konuştu. 

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu çoşkusu - Sayfa 4

ÇELİK: “BİZ HALKÇI BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ, ONLAR RANTÇI BELEDİYECİLİK YAPIYOR”

Vatandaşlardan, yerel seçimlerde İBB için İmamoğlu’na, ilçelerde de ilçe belediye başkan adaylarına destek isteyen CHP İstanbul İl Başkanı Çelik yaptığı kısa konuşmada, “Dün bir gazeteci dedi ki; ‘Rakibinizle sizin aranızdaki fark nedir?’ Dedik ki; ‘Biz halkçı belediyecilik yapıyoruz, onlar rantçı belediyecilik yapıyor” ifadelerini kullandı.