Anasayfa /  Politika

Ümit Özdağ kararını verdi! Kemal Kılıçdaroğlu' nu destekleyeceğiz..

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan beklenen açıklama geldi. Ümit Özdağ bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nu partisinin genel merkez binasında kapıda karşıladı. İki lider daha kameralar karşısına geçti. Ümit Özdağ, 2. tur için Kılıçdaroğlu'na destek kararını resmen duyurdu.

Abone ol
Abone ol 24 Mayıs 2023 11:29

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması sonrası ATA İttifakı liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'na destek konusunda kararlarını ayrı ayrı aldı. Sinan Oğan'dan Erdoğan'a destek açıklaması geldi. Ümit Özdağ ise Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile sürdürdüğü temaslar sonrası kararını verdi.

Beklenen açıklama geldi

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları...

- Bir metin hazırlandı. O metni paylaşacağız. Türkiye’nin geleceği açısından, huzurlu bir ülke olması açısından, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşması açısından her bir partiye sorumluluklar düşüyor. Güzel sonuçlar elde edildi. Dolayısıyla ev sahipliği yaptığı için genel başkan ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Umarım Türkiye çok daha güzel bir atmosferde seçim sonrası tekrar buluşacağız.

Ümit Özdağ'ın açıklamasından satır başları...

- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bizi ziyaret etti. 'Sığınmacıların geri dönmesi için ne yapacaksınız" diye sorduk, anlattığı şey net bir şey anlatmıyordu. Kemal Bey'e aynı soruyu sorduk, çok net bir biçimde 'uluslararası hukuka uygun bir biçimde bir yıl içinde göndereceklerini söylediler. Bu konuda fikir birliğine vardık

- Bundan dolayı da Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik. Hayırlı olsun...

Yorumlar