Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Ulaştırma Bakanlığından PTT Personel Alımı Açıklaması Geldi!

PTT Kpss olmadan personel alımına yoğun ilgi olmuş ve 2019 yılı PTT ilanlarının ne zaman açıklanacağı merakla sorulmuştu. TBMM'de soru önergesine PTT cevap verdi. Alımlarda kpss şartı aranacak mı?

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2019 00:08

Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. 2018 yılında 5 bin personel alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı istemedi. Buna göre adayların yoğun ilgi gösterdiği alımlarda kazanamayan veya başvuru yapamayan adaylar 2019 yılı kpss olmadan PTT alım ilanlarını beklemeye başladı. 2019 yılının bitmesine 20 gün kala yeni bir gelişme daha yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir soru önergesinde PTT alımları soruldu. İzmir Milletvekili Atilla Sert'in sunduğu önergede PTT alımlarının ne zaman yapılacağı, kpss şartı aranıp aranmayacağı, yazılı ve uygulama sınavı ile kaç personel alımı gerçekleştirileceği gibi sorular yöneltildi. Ulaştırma Bakanlığına yöneltilen sorulara cevap geldi.

KPSS ŞARTI ARANACAK MI?

Gelen açıklamada PTT idari hizmet sözleşmesi personelleri hakkındaki yönetmeliğinde açıklanan başvuru da istenilecek şartlar başlığı dikkate sunuldu. 9-j maddesinde belirtilen KPSS'den asgari puanı almak gerekli olduğu ifade edildi. Sınav, psikometri testi ve uygulama sınavı da bazı kadrolar için uygulanacağı ifade edildi. Adaylara yapılacak olan PTT alımlarında kpss şartı aranacağı belli oldu.


BAŞVURU ŞARTLARI;

19 Aralık tarihinde PTT sözleşmeli personel alım hakkındaki beklenen yönetmelik açıklandı. Adaylardan istenilen diğer başvuru şartlarında ise adayların yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 36 yaşından gün almamış olmaları gerekli olacak. Kamu haklarından mahrum olmamaları, güvenlik soruşturmasından olumlu almak, herhangi bir sgk veya kuruluşundan emekli olmamak gerekli olacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar