Anasayfa /  Dünya

Ukrayna'dan son dakika açıklaması! Rusya'yı terk edin

Rusya'nın Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararı ve asker göndereceğini açıklaması üzerine artık savaş topun ağzında. Bölgedeki çatışmalarda ölü ve yaralı askerlerin olduğu haberleri gelmeye başladı. Ukrayna'dan yapılan son dakika açıklamasında Rusya'yı terk edin çağrısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2022 13:10

Ukrayna ve Rusya arasındaki diyalogla çözüm umutları gitgide erimeye başladı ve ayrılıkçı bölgelerde artık meydan çatışma seslerine kaldı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un görüşmesi iptal edildi. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgelerinin bağımsızlığını tanıma kararının ardından bölgeye "barış gücü" adını verdiği askerlerini göndermeye başladı.

ABD Başkanı Biden Rusya'nın 'barış gücü' kararı için 'Bu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcıdır' dedi. Ukrayna lideri Zelenski yedek birlikleri göreve çağırdı. Gece saatlerinde yapılan bu çağrı sonrası geçtiğimiz dakikalarda Ukrayna ordusu 18 - 60 yaş aralığındaki yedekleri orduya almaya başladı. İşte gün boyu bölgeden yaşanan gelişmeler....

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Genel Sekreteri Guterres'in açıklamalarını eleştirdi. Lavrov, 'Guterres belli ki batının baskılarına maruz kaldı ve Ukrayna'nın doğusunda yaşananlarla ilgili kendi statüsü ve yetkileriyle bağdaşmayan açıklamalar yaptı' dedi. (Guterres Rusya'nın barış gücü olamayacağını dile getirmişti)

  Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'daki vatandaşlarının ülkeden ayrılması için çağrı yaptı. "Rusya'nın giderek saldırganlaştığını" belirten Bakanlık, Ukrayna vatandaşlarının Rusya'ya seyahat etmemesi gerektiğini belirtti.

Putin Ukrayna'nın doğusuna asker sokup sokmayacaklarına sahadaki durumun belirleyeceğini iddia ederken, bir Batı ülkesi pazar gecesinden itibaren bu bölgelere Rus askerlerinin girdiğini savunuyor.

Ukrayna'nın Donbass Bölgesi'ndeki ayrılıkçılar ile Kiev ordusu arasında çıkan çatışmada 1 Ukrayna askeri hayatını kaybetti, 6 asker de yaralandı.

Ukrayna Ordusu'nun Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın desteklediği birliklerin saldırılar gerçekleştirdiği belirtilerek, "Bombardıman sonucunda 1 Ukraynalı asker şarapnel parçaları nedeniyle yaralanarak yaşamını yitirdi. Çatışmalarda 1'i ağır toplam 6 asker yaralandı" denildi.

Açıklamada Donbass'taki ayrılıkçıların 81'i ağır toplam 96 saldırı gerçekleştirdiği ve BM-21 Grad roketatar sistemi, 152 mm ve 122 mm çaplarında toplar, tanksavar bombaatar ile büyük makineli tüfekler kullandığı ifade edildi. 

 

Etiketler Rusya Ukrayna
Yorumlar