Anasayfa /  Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski NATO'ya sert çıktı

Rusya'nın, Ukrayna topraklarını işgali 10'uncu gününe girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yeni bir açıklamada bulundu. Zelenski "Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol 05 Mart 2022 09:24

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, NATO'nun Ukrayna'nın hava sahasını kapatmama kararı almasına sert tepki gösterdi.

"ZAYIF BİR ZİRVEYDİ, KAFASI KARIŞIK BİR ZİRVEYDİ"

NATO zirvesini ‘zayıf’ olarak nitelendiren Zelenski, “Bugün bir NATO zirvesi gerçekleşti. Zayıf bir zirveydi, kafası karışık bir zirveydi. Avrupa'da herkesin özgürlük mücadelesini birinci hedef olarak görmediğini gösteren bir zirveydi” dedi.

"BUGÜNDEN İTİBAREN ÖLENLERİN HEPSİ SİZİN YÜZÜNÜZDEN ÖLECEK"

Zelenski, "Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna’nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bu günden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!" dedi.

"İTTİFAKIN BUGÜN YAPABİLECEĞİ TEK ŞEY..."

Zelenski, "İttifakın bugün yapabileceği tek şey, Ukrayna’ya 50 ton dizel akaryakıt yakıt tedarik etmek! Muhtemelen Budapeşte Memorandumu’nu yakalım ki daha iyi yansın diye" şeklinde konuştu.

Yorumlar