Anasayfa /  Spor

UEFA'da tarihi bir gün başladı!

Bugün, EURO 2032'nin tek aday olan Türkiye ve İtalya ortaklığı tarafından ev sahipliği yapılacağı açıklanacak.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2023 14:00

Bugün, EURO 2032'nin tek aday olan Türkiye ve İtalya ortaklığı tarafından ev sahipliği yapılacağı açıklanacak.

EURO 2032'nin ev sahibi adayları olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İtalya Futbol Federasyonu temsilcileri, UEFA'nın Nyon'daki merkezine sunum için geldi.

UEFA'daki toplantı, TSİ 10.30'da başladı ve ilk olarak EURO 2028'in ev sahibi adayları olan Birleşik Krallık ve İrlanda Futbol Federasyonu yetkililerinin sunumlarıyla başladı. Ardından, Türk ve İtalyan heyetleri sunumlarına başlayacak.

Sunumların tamamlanmasının ardından, UEFA Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek ve TSİ 13.00'te başlayacak törenle EURO 2028 ve EURO 2032'nin ev sahipleri açıklanacak.

Türkiye ve İtalya'nın EURO 2032 ev sahibi adaylık sunumunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcileri sahnede yer alacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye'nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel sunumda yer alacaklar.

TFF adına sunumu, Başkan Vekili ve UEFA İlişkileri ile Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt yapacak. Sunum sırasında EURO 2032 için hazırlanan ortak tanıtım videosu da UEFA Yönetim Kurulu üyelerine gösterilecek.

Sunumlar tamamlandıktan sonra, TFF Futbol Elçisi ve eski milli kaleci Volkan Demirel ile İtalyan eski milli kaleci Gianluigi Buffon ve Buffon'un eşi olan İtalyan TV sunucusu Ilaria D'Amico tarafından konuşmalar gerçekleştirilecek.

Yorumlar