Anasayfa /  Foto Galeri

Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar başlangıç tarihi!

Ramazan ne zaman ve üç aylar ne zaman başlıyor soruları son günlerde pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. Geçen haftanın Cuma Hutbesi'nde de bahsi geçen üç ayların başlangıç tarihi ve 1 Recep hangi gün, 2022 Ramazan ne zaman başlıyor sorularının yanıtı milyonların gündeminde yer alıyor. 2022 Diyanet dini günler takvimi ile Recep, Şaban, Ramazan aylarının başlangıç tarihi belli oldu. Üç aylar bu yıl hangi ay ve ayın kaçında başlıyor? İşte 1 Ramazan, 1 Recep tarihi ile üç ayların başlangıcı!

Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar başlangıç tarihi! - Sayfa 1

Üç aylar dinimizde son derece önemli görülen, her zamankinden daha çok ibadet ve hayırlı işte bulunulan tarihlerdir. Recep ayı ile başlayan, Ramazan ayı ile son bulan üç aylarda ibadetlere daha çok ihtimam gösterilir. Bu nedenle, bu özel tarihleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar Üç aylar ne zaman başlıyor, 2022 Ramazan ne zaman diye araştırıyor. Diyanet dini günler takvimi ışığında Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu. İşte Üç ayların başlangıcı ve 1 Recep tarihi!

Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar başlangıç tarihi! - Sayfa 2

1 RECEP NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

1 Recep bu yıl 2 Şubat Çarşamba gününe tekabül ediyor. Recep ayının gelişiyle birlikte önümüzdeki Çarşamba günü üç aylar da başlıyor.

Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar başlangıç tarihi! - Sayfa 3

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Recep ayıyla başlayan üç aylar 2022 yılında 2 Şubat Çarşamba günü başlayacak. Ardından 4 Mart 2022'de Şaban ayı ve en son 2 Nisan'da Ramazan ayı başlayacak. Ramazan ayının 1 Mayıs 2022 tarihinde son bulmasıyla birlikte üç aylar bitmiş olacak.

2022 RAMAZAN NE ZAMAN?

Bu yıl Ramazan ayı 2 Nisan'da başlayacak. Yılın ilk Ramazan orucunu 2 Nisan'da tutacak olan müminler bu yıl Ramazan Bayramı'nı 1 Mayıs tarihinde idrak edecek.

Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar başlangıç tarihi! - Sayfa 4

ÜÇ AYLARIN ÖNEMİ NEDİR?

İslâm dünyasında her yıl manevî bir iklimin hüküm sürdüğü ve ramazan bayramıyla sona eren üç aylar, müslümanlara dinî hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunmaktadır. Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber'den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi'rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunarak dinî duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlamıştır.