Anasayfa /  Eğitim

TUS ek tercihleri başladı! TUS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. Dönem ek yerleştirme süreci başladı. Adaylar, TUS ek tercihlerini ais.osym.gov.tr sayfasından yapacaklar. Ayrıca, TUS 1. dönem ek tercihler için uzmanlık öğrencisi kontenjanları da yayınlandı. TUS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacağına dair tarihler açıklanmıştır.

Abone ol
Abone ol 02 Ağustos 2023 13:36

2023-TUS 1. Dönem ek yerleştirme tercih işlemleri başladı. Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2023-TUS 1. Dönem Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak. Adaylar tercih işlemlerinde tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanabilecekler. TUS sonucuna göre yerleştirme işlemi için yabancı dil yeterliliği de aranacak. Ayrıca, ek yerleştirme ücreti de 50.00 TL olarak belirlendi.

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ek yerleştirme tercih işlemleri 02 - 09 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TUS 1. Dönem ek tercih uzmanlık öğrencisi kontenjanları için buraya tıklayabilirsiniz.

Ek yerleştirme için tercih işlemleri 09 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabilecekler.

TUS tercih ekranına ulaşmak için buraya tıklayınız.

 
 
Etiketler ÖSYM TUS sınav
Yorumlar