Anasayfa /  Güncel

Türkiye'yi sarsan Elmalı Davası'nda şok suçlama!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Saadet Özkan'ın başkanı olduğu Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin (UCİM) kurucu üyelerinden birinin istismar nedeniyle dernekle ilişiğinin kesilmesine rağmen hakkında suç duyurusunda bulunulmadığını iddia etti.

Abone ol
Abone ol 13 Ağustos 2021 11:55

Yazar Sevilay Yılman ile Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan fena kapıştı. Elmalı Davası'nda çocuklarını cinsel istismarla suçlanan anne ve üvey babanın mağdur olduğunun belgelerle ortaya çıktığını söyleyen Yılman, anne ve üvey babayı bu derneğin bilerek hedef gösterdiğini yazdı.

"Elmalı davası üzerinden para topladı" suçlaması

Saadet Özkan'ı Elmalı davasını istismar ederek, reklam peşinde koşmak ve bağış toplamakla suçlayan Yılman, "Toplumda adeta infiale yol açmış bir davanın kamuoyunda gündeme gelmesine önayak olmuş bir derneğin tam da öyle bir dönemde “Haydi bize para yollayın!” diye kendilerini paralamaları acayip irite etti." diye yazdı.

Yılman'ın eleştirileri bununla sınırlı değildi elbette. Derneğin yönetim kurulunun peşine düşen yazar, ulaştığı sonuçları köşesinde paylaştı. Yılman, "Lafı dolandırma UCİM! Sorularıma cevap ver!" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"İlişiği kesildi ama suç duyurusu yok"

"UCİM’in kurucularından olan ancak; 'Bu bağışlar nereye gidiyor?' diye aynı sorgulamaya giriştiği için 'Cinsel istismarcılıkla, tacizle' suçlanan V.Ç olayı da çok ilginç. Suçlama var ama ne garip ki açılmış bir dava yok! Sen Türkiye’deki tüm istismar davalarının takipçisi olduğunu söyleyen bir derneksin ama kendi bünyende ve üstelik de kurucu üyelerinden birinin istismar yaptığını düşünüp ilişiğini kesiyorsun ama hakkında savcılığa suç duyurusunda dahi bulunmuyorsun! UCİM dosyası artık Elmalı Davası’nı aşan bir dosyadır ve bu derneğin başkanı Saadet Özkan kamu adına soru soran gazetecilere cevap vermek yerine demogoji yapmayı filan kesmelidir artık."

Derneğe kritik zorular

Yılman derneğe şu soruları yöneltti:

"Şu soruları not düşüyor ve Özkan’a bir kez daha yanıtlaması talebi ile çağrıda bulunuyorum!

* Derneğinize kurulduğu günden bu yana yapılan bağış miktarı nedir?

* Bu bağışlar nerede ve nasıl harcandı?

* Bağışlar dışında yurt dışı kaynaklı fonlardan destek aldınız mı?

* Yurt içinde belediyeler veya diğer kamu kurum ve kuruluşlardan organizasyon ağırlamaları yapıldı mı?

* Bünyenizde kaç profesyonel psikiyatrist, psikolog ve hukukçu çalışmaktadır?

* Diğer tüm personeller dahil bu profesyonellerin sayısı ve maaşları, giderleri nedir?"

Yorumlar