Anasayfa /  Güncel

Türkiye'nin en büyük sorunu açık ara işsizlik oldu

Konsensus Araştırma, yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı. Buna göre Türkiye'nin en büyük sorunu açık ara işsizlik çıktı.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2020 19:12

Konsensus Araştırma; erken seçim, yeni partiler, Türkiye’nin sorunları gibi konularda yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı.

Türkiye'nin en büyük sorunu açık ara işsizlik!
Türkiye’nin en büyük üç sorunu ise sırasıyla; işsizlik, eğitim ve enflasyon/hayat pahalılığı olarak ortaya konuldu. İşsizliğin diğer sorunlara göre açık ara önde olduğu görüldü. Ankete katılanların yüzde 46'sı en büyük sorunun işsizlik olduğunu beyan ederken, ona en yakın sorun olan eğitimi söyleyenler ise yüzde 26,6 oldu.

Cumhur İttifakı önde
Araştırmanın bulgularına göre; olası bir genel seçim durumunda Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’ndan daha çok oy alma potansiyeline sahip. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de durum aynı. İktidarın blokunun göstereceği adaya oy vermeyi düşünenler, muhalefetin adayına oy vermeyi düşünenlerden daha fazla.

Yeni siyasi partiye ihtiyaç var mı?
Yapılan araştırmada, Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye ihtiyacı olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 22,9 olarak açıklandı. Bu karşın yeni bir siyasi partiye oy vermeyi düşüneceğini beyan edenlerin oranı ise yüzde 16,2’de kaldı.

Seçim anketi
Katılımcılara sorulan “Bu pazar genel seçim olsa hangi ittifaka oy verirsiniz” sorusuna gelen yanıtlara göre yüzde 51,4 Cumhur İttifakı dedi. Millet İttifakı diyenlerin oranı yüzde 34,2 olurken, HDP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 12,1 oldu.

Kararsızlarda dikkat çeken oran
Kararsız olduğunu, oy kullanmaya gitmeyeceğini ve soruyu cevaplamak istemediğini beyan edenler ise yüzde 1,2 olarak ortaya çıktı. Öte yandan, yakın zamanda yapılan birçok ankette kararsızların oranının yüzde 20-30 arasında olduğu bulgusu paylaşılıyordu.

Yorumlar