Anasayfa /  Eğitim

Türkiye’den 12 Öğrenci “Geleceğin Bilim İnsanları Kampı” ile Danimarka’da bilimle buluşuyor

Novo Nordisk, dünyanın farklı ülkelerinden 100 liseli öğrenciyi Danimarka’nın Kopenhag şehrinde “Geleceğin Bilim İnsanları Kampı”nda ağırlıyor. Türkiye’den 12 gencin katılacağı kamp, ağustos ayının ikinci haftasında gerçekleşiyor. Bir hafta boyunca dünyanın dört bir yanından 100 lise öğrencisi özellikle STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi odağı ile sağlık, sürdürülebilirlik ve son teknoloji bilim gibi konuları keşfetmek için bir araya geliyor.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2023 15:47

Novo Nordisk 100. Yılında Türkiye’den 12 Öğrenciyi Danimarka’da Bilimle Buluşturuyor

Bu sene 100. yıl dönümünü kutlayan Novo Nordisk, dünyanın farklı ülkelerinden 100 liseli öğrenciyi Danimarka’nın Kopenhag şehrinde “Geleceğin Bilim İnsanları Kampı”nda ağırlıyor. Türkiye’den 12 gencin katılacağı kamp, ağustos ayının ikinci haftasında gerçekleşiyor. Bir hafta boyunca dünyanın dört bir yanından 100 lise öğrencisi özellikle STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi odağı ile sağlık, sürdürülebilirlik ve son teknoloji bilim gibi konuları keşfetmek için bir araya geliyor.

Dünyanın en büyük vakfı olan Novo Nordisk Vakfı tarafından yönetilen ve 1923’ten bu yana sürdürülebilir bir yaklaşım ile kendini toplum sağlığına adamış Danimarka merkezli global sağlık şirketi Novo Nordisk, kuruluşunun 100. yıldönümünde nesiller boyu değişime öncülük etme misyonu ile çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

Türkiye’de 1995 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Novo Nordisk, diyabet, obezite, nadir hastalıklar gibi kronik hastalıklarla mücadeleye öncülük ederek, insan hayatlarını iyileştirmek ve sağlıklı toplumlar inşa etmek için çalışan gelecek nesil bilim insanlarına da bugünden ilham vermeyi hedefliyor.

TÜRKIYE’DEN 12 ÖĞRENCI “GELECEĞIN BILIM INSANLARI KAMPI”NDA

Novo Nordisk Vakfı bünyesinde gençler için bilimsel çalışmalar yürüten LIFE Vakfı ve Novo Nordisk’in iş birliğiyle ilk kez gerçekleşecek “Geleceğin Bilim İnsanları Kampı”, Danimarka’nın Kopenhag şehrinde 6-12 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Dünyadan 100 öğrencinin katılacağı kampa Türkiye’den 12 öğrenci iştirak edecek. 

Bilimsel atılımlara öncülük etmekten heyecan duyduklarını ve bilim yolunda gençlere ilham vermekten duydukları mutluluğu dile getiren Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jens Pii Olesen, “Sürdürülebilir bir dünya ve sağlıklı toplumlar için, gelecek nesil bilim insanlarına bugünden ilham olmayı önemsiyoruz. “Geleceğin Bilim İnsanları Kampı” ile Türkiye’den seçilen öğrencilere bilimsel konularda kendini geliştirme, farklı ülkelerden gençlerle ağ kurma, öğrenme ve bakış açılarını paylaşma fırsatı verebileceğimiz için çok heyecanlıyız.” dedi.

Bir haftalık program yoğun öğrenme, seminer ve aktivitelerinden oluşuyor. Novo Nordisk’in çeşitli bilim faaliyetlerine katılacak olan lise öğrencileri, bilime olan meraklarını güçlendirirken farklı kültürleri de keşfetme imkanı bulacaklar. Bilim Kampı’na Ankara’dan katılan lise öğrencisi Eyşan Sağlık, bu deneyimin kendisine gelecekte bilim alanında başarılı olması için ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerileri kazandıracağını dile getirdi ve heyecanını şöyle paylaştı: ‘’Bir arkadaşım sayesinde Bilim Kampı’nı keşfettim ve hızlıca başvurumu yaptım. Danimarka’ya gideceğim için çok heyecanlıyım. Kampta, bilime olan ilgimi keşfetme ve farklı ülkelerden yaşıtlarımla tanışma fırsatına sahip olacağım. Danimarka'nın muhteşem manzaralarını görmeyi ve yeni kültürler hakkında bilgi edinmeyi de dört gözle bekliyorum. Kampta, küresel sorunlarla ilgili seminerler dinleyip sonrasında bu sorunların çözüm yollarına dair çalışmalar yapacağız. ‘’

 Bilim Kampı’na İstanbul’dan katılacak bir diğer lise öğrencisi Ceren Sezin ise kamp öncesi duygularını paylaştı: ‘’Bilim Kampı'na gitmek için çok heyecanlıyım ve bu deneyimin benim için çok faydalı olacağına inanıyorum. Farklı kuruluşlardan konuşmacıların katılacağını biliyorum ve onlardan yeni şeyler öğreneceğim. Danimarka’yı göreceğim için, farklı ülkelerden ve kültürlerden öğrencilerle tanışacağım için de çok heyecanlıyım.  Ayrıca kamp sayesinde ilerde hangi mesleği seçeceğim hakkında bir fikir sahibi olacağına inanıyorum.”

Yorumlar