Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'de elektriği kesilen abone sayısı ne kadar? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’de elektriği kesilen toplam abone sayısını açıkladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik zammına dikkat çekmek amacıyla elektrik faturasını ödememesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun dün görevliler tarafından elektriği kesildi. Bakan Dönmez, Türkiye’de 22 Nisan’a kadar ülkede toplam 278 bin abonenin elektriğinin kesildiğini açıkladı. Bu rakamın açıklanmasının ardından tartışmalar başladı.

Türkiye'de elektriği kesilen abone sayısı ne kadar? Bakan Dönmez açıkladı - Sayfa 1

Türkiye’de dövizdeki artış hammadde ve enerjide devasa zamları beraberinde getirirken, bu tüm bu zamlar da haliyle vatandaşa her geçen gün daha da artacak şekilde yansıdı. Ülkemizde zamlanması en fazla tartışılan kalemlerden biriyse elektrikti. Yılbaşına devasa bir zamla giren elektrik tarifeleri hayatımıza kademeli sistemi de soktu.

Türkiye'de elektriği kesilen abone sayısı ne kadar? Bakan Dönmez açıkladı - Sayfa 2

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilen vatandaş sayısı açıklamasına yönelik bir paylaşım yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kılıçdaroğlu’nun ‘4 milyon hanenin elektriği kesik’ iddiasının ‘algı, manipülasyon ve çarpıtma’ olduğunu ifade etti. Dönmez, bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısını da paylaştı.

Türkiye'de elektriği kesilen abone sayısı ne kadar? Bakan Dönmez açıkladı - Sayfa 3

TÜRKİYE’DE KAÇ TANE ABONENİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ?

Bakan Fatih Dönmez’in paylaşımına göre 22 Nisan 2022 tarihi itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bin. Bu sayı, toplam abone sayısında %0,6’lık bölüme denk geliyor. Öte yandan bu açıklama, daha da büyük bir tartışmayı başlattı.

Türkiye'de elektriği kesilen abone sayısı ne kadar? Bakan Dönmez açıkladı - Sayfa 4

KILIÇDAROĞLU, 4 MİLYON HANE AÇIKLAMASINI 1 YILLIK SÜRE İÇİN YAPMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu, tartışma yaratan açıklamasında öne sürdüğü elektriği kesik hane sayısını 2021 yılı geneli olarak açıklamıştı. Bakan ise bugün itibarıyla elektriği kesik abone sayısını paylaştı. Bir anlamda iki siyasinin ortak noktada bir araya gelemediğini söyleyebiliriz. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekildeydi: