Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Türkiye ve ABD’den Menbiç’te ortak devriye!

TSK, Menbiç'te ABD askerleri ile birlikte ortak devriye görevine başladı. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan da açıklama geldi. Akar, "Münbiç'te Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD unsurları arasında ortak devriye bugün 15.53 itibarıyla başladı" dedi.

Abone ol
Abone ol 01 Kasım 2018 18:25

Türk ve ABD askeri unsurlarının yol haritası kapsamında, Münbiç çevresinde yürütülecek ortak devriye görevi öncesi ilk grup ABD askerleri, eğitimlere katılmak için 2 Ekim’de Türkiye’ye geldi. Gaziantep’e gelen ABD askerleri, Türk askerleriyle birlikte, 5 Ekim’de güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan kışlada ortak eğitime başladı. Daha sonra Kahramanmaraş’ta, ortak atış faaliyetiyle ortak eğitimin tamamlanması sonucu Türk ve ABD askerleri, 22 Ekim’de Gaziantep’ten ayrıldı. Yaklaşık 2 hafta süren eğitimin ardından Suriye’ye geçen iki ülkenin askeri unsurları, bugün saat 15.53’te, Münbiç kırsalında zırhlı araçlarla ortak devriyeye başladı.

BAKAN AKAR’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan da açıklama geldi. Akar, “Bizim ABD ile beraber Münbiç’te yapmayı planladığımız, eğitimini tamamladığımız ve başlayacak dediğimiz ABD ve TSK unsurlarının müşterek devriyesi bugün saat 15.53’te başlamış bulunuyor” dedi. 


Yorumlar