Anasayfa /  Dünya

Türkiye tepki gösterince BM Genel Kurul Başkanı o tweeti sildi

Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu Başkanı ve Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid'in Ermenistan ziyaretinde sözde soykırım anıtını ziyaret etmesine Dışişleri Bakanlığı çok sert tepki gösterdi. Bakanlığın açıklaması sonrasında Shadid, sosyal medya hesabından attığı tweeti silmek zorunda kaldı.

Abone ol
Abone ol 27 Temmuz 2022 22:46

BM Genel Kurulunun 76. Dönem Başkanı Abdulla Shahid'in Ermenistan'da sözde soykırım anıtı ziyaret etti ve çelenk bıraktı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada BM Genel Kurulunun 76. Dönem Başkanı Shahid'e tepki gösterildi.

"Kınıyor ve reddediyoruz"

Bakanlığın açıklamasında "BM yetkili organlarını temsil eden şahısların, 1948 tarihli BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Hakkındaki Sözleşme başta olmak üzere, BM müktesebatı ile uluslararası hukuk norm ve kurallarına uygun davranmaları gerekir. Tarihi olgular ve uluslararası hukukun siyasi manipülasyonla tahrif edilmesi gayretlerini kınıyor ve reddediyoruz. Türkiye, 1915 olaylarıyla ilgili gerçeklerin tam, adil ve dürüst bir çerçevede ele alınması gerektiği görüşündedir." denildi.



Tweeti sildi

tv100.com'un özel haberine göre; BM Genel Kurulunun 76. Dönem Başkanı Shahid gelen sert tepki üzerine Twitter hesabından paylaştığı "Ermeni Soykırımı Kurbanları Anıtı'na çelenk koydu. Müze-Enstitü Müdürü Harutyun Marutyan & Hasmik Martirosyan'a Müze gezisi için özel teşekkürler." şeklindeki tweetini sildi.

Yorumlar