Anasayfa /  Spor

Türk takımları UEFA'dan ne kadar para kazandı? İşte Türk takımlarının UEFA kazançları

Avrupa Ligi'nde mücadelesini sürdüren temsilcilerimiz yoluna devam ederken, kulüplerin UEFA'dan bugüne kadar kazandığı gelir belli oldu. İşte haberin detayları...

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2022 14:18

Avrupa Ligi'nde mücadelesini sürdüren temsilcilerimiz yoluna devam ederken, kulüplerin UEFA'dan bugüne kadar kazandığı gelir belli oldu. İşte haberin detayları...

UEFA para ödüllerinde Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunda elenen Trabzonspor en fazla geliri elde eden kulüp oldu.

Avrupa Ligi'nde mücadelesini sürdüren Trabzonspor, 3,63 milyon euroluk katılım bedelinin yanı sıra performanstan 1,95 milyon euro, katsayıdan da 1,32 milyon euro kazandı.

Bordo-mavililer 2,5 milyon euro da market geliriyle birlikte toplamda 14,4 milyon euronun sahibi oldu.

Fenerbahçe'nin ödülü

Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, lige katılımından 3,63 milyon euro, performanstan 3,36 milyon euro ve katsayıdan 2,9 milyon euroluk ödül elde etti.

Sarı-lacivertli takım maçlarını lider tamamladığı için 1,1 milyon euro ve son 16'ya kaldığı gerekçesiyle de 0,5 milyon euro alacak.

Market gelirinden de 2,5 milyon euro kazanan Fenerbahçe, toplamda 13,9 milyon euroluk gelire ulaştı.

Başakşehir ve Sivasspor ne kadar gelir elde etti?

Konferans Ligi'nde yoluna devam eden Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, lige katılımdan 2,94'er milyon euro, grup lideri olarak son 16 turuna çıktıkları için 1,25'er milyon euroluk kazanç elde etti.

Başakşehir gruptaki performansı ve katsayıdan toplam 3,1 milyon euro kazanırken, Sivasspor ise aynı kalemlerden 2,52 milyon euroyu kasasına koydu.

Böylece market kalemi hariç Başakşehir 7,2 milyon euro, Sivasspor da 6,7 milyon euronun sahibi oldu.

Bu arada Avrupa kupalarına Konferans Ligi 3. eleme turunda veda eden Arabam.com Konyaspor da dayanışma ödülleri çerçevesinde dağıtılan 0,55 milyon euro ile yetindi.

 

 

Yorumlar