Anasayfa /  Foto Galeri

Türk SİHA'ları, ABD basınında öne çıktı: Rakiplerini gölgede bıraktı

ABD merkezli Business Insider, Bayraktar TB2'nin yükselişi ve Körfez ülkelerinin Türk drone'larına olan ilgisini konu alan çarpıcı bir analize yer verdi. İlerleyen yıllarda Arap Körfezi'nin önde gelen ülkelerinin hızla Türk insansız hava araçlarını en büyük müşteri olarak benimsemesini gösteren anlaşmaların altını çizdi.

Türk SİHA'ları, ABD basınında öne çıktı: Rakiplerini gölgede bıraktı - Sayfa 1

Türkiye, terörle mücadeleden Suriye, Libya ve Azerbaycan'daki kriz bölgelerine kadar geniş bir yelpazede etkin bir şekilde kullanılan yerli üretim Bayraktar TB2 insansız hava aracının başarısı büyük ilgi çekti.

Türk İHA ve SİHA'larının bu etkileyici başarısının ardından birçok ülke, bu üstün teknolojiye sahip silahları edinmek için sıraya girmiş durumda. Bu gelişmeleri değerlendiren ABD merkezli Business Insider (BI), Türk yapımı drone'lar ile Arap dünyasındaki bu ilginç ilgi artışını yakından inceledi.

Türk SİHA'ları, ABD basınında öne çıktı: Rakiplerini gölgede bıraktı - Sayfa 2

BI, "Suudi Arabistan ve BAE, endişelerini bir kenara bırakıp Türkiye'nin Bayraktar İHA'larını nasıl sevmeyi öğrendi?" başlığı altında okurlarına seslendi ve haberinde şu önemli noktalara dikkat çekti:

"Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'nin kendi üretimi olan askeri insansız hava araçlarına karşı büyük bir ilgi gösteriyor gibi görünüyor. İki ülke de son aylarda Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçları için milyarlarca dolarlık anlaşmalara imza attı."

Türk SİHA'ları, ABD basınında öne çıktı: Rakiplerini gölgede bıraktı - Sayfa 3

ABD basını, Türk İHA'larının ve SİHA'larının bu denli popüler hale gelmesine dikkat çekerek, "Anlaşmalar, Arap Körfezi ülkelerinin Türk üretimi teknolojiye duyduğu artan ilgiyi yansıtıyor. Bölgedeki diğer farklılıklara rağmen Türkiye'nin Orta Doğu'da komşularına silah satma arzusu artıyor." ifadesine yer verdi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Riyad ziyareti sırasında rekor düzeyde bir anlaşmaya imza atıldığı vurgulandı. Kuveyt'in Bayraktar TB2 siparişi verdiği 28. ülke olarak anlaşmanın bir ay sonra imzalandığı belirtildi.

Türk SİHA'ları, ABD basınında öne çıktı: Rakiplerini gölgede bıraktı - Sayfa 4

ABD basını, Türk İHA'larının ve SİHA'larının bu denli popüler hale gelmesine dikkat çekerek, "Anlaşmalar, Arap Körfezi ülkelerinin Türk üretimi teknolojiye duyduğu artan ilgiyi yansıtıyor. Bölgedeki diğer farklılıklara rağmen Türkiye'nin Orta Doğu'da komşularına silah satma arzusu artıyor." ifadesine yer verdi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Riyad ziyareti sırasında rekor düzeyde bir anlaşmaya imza atıldığı vurgulandı. Kuveyt'in Bayraktar TB2 siparişi verdiği 28. ülke olarak anlaşmanın bir ay sonra imzalandığı belirtildi.