Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Tunç Soyer'den Altılı Masa liderlerine ziyaret!

İzmir'de “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla düzenlenecek İzmir İktisat Kongresi önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Altılı Masa liderlerini ziyaret etti. Liderleri tek tek kongreye davet eden Soyer, program hakkında da istişarelerde bulundu.

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2023 23:45

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla 15-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlıkları sürrken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Altılı Masa'nın liderlerini makamlarında ziyeret etti.

Liderleri kongreye davet eden Soyer, ziyaretleri de sosyal medya hesabından paylaştı: 

“SADECE GEÇMİŞİ DEĞİL, İYİ TASARLANMIŞ BİR GELECEĞİ BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Öte yandan Kongre için hazırlıkar da sürüyor. Kongrenin önemine dikkat çeken Başkan Soyer, hazırlık toplatılarında şöyle konuşmuşru:

“Yüzyıl önce kongre divan başkanı, ‘Milletimizin mazisinden değil, istikbalinden mesulüz’ diyor. Aslında bizim de niyetimiz bu oldu. Bugün herkes günü kurtarmakla meşgul ama geleceğe dair vizyon, öngörü maalesef ortaya konmuyor. Bu kongrenin en temel vazifesinin, aynı yüzyıl önce olduğu gibi, geleceğe dair çalışılmış bir tasarım bırakmak olduğunu düşündük. Biz, sadece geçmişi değil, iyi tasarlanmış bir geleceği, gelecek nesillere bırakmak istiyoruz. O nedenle yapılan çalışmanın ana hedefi, geleceğe dair, bu topraklarda yaşayan insanların nasıl bir dünyayla karşılaşacaklarını, karşılaştıkları dünyayla nasıl çözümler üreteceklerini bugünden öngörmeye çalışmak. Bu köklü medeniyetlerin yeşerdiği coğrafyadan dünyaya ilham verecek şeyler ortaya koymalıyız diye düşündük” dedi.

Alınan kararların takipçisi olacaklarını ifade eden Soyer, “Biz, başından beri sürecin iyi bir dokümantasyonunu yapıyoruz. Hem yazılı hem görsel olarak kaydediyoruz. Bu işin takipçisi olmaya kararlıyız. Yüzlerce kurumun, bilim insanının bir araya geldiği, kaynaklarını aktardığı çok içtenlikle ortaya çıkan bu çalışmanın kalıcı iz bırakması arzusundayız. Her sene, alınan kararlarla ilgili ne yapıldı, yapılmadı, nasıl yapıldı, takipçisi olmaya kararlıyız” dedi.

Yorumlar