Anasayfa /  Foto Galeri

Tüm yurdu etkisi altına alacak! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Hava durumu bugün nasıl? Günün ilk ışıklarıyla birlikte özellikle dışarıda işi olanlar bu sorunun cevabını araştırıyor. Geçtiğimiz gün bahar havasının yaşandığı Marmara Bölgesi’nde bugün için fırtına uyarısı yapıldı. Bununla birlikte yurdun birçok kesimi için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 31 Mart hava durumu raporu…

Tüm yurdu etkisi altına alacak! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Bursa, Bilecik, Kastamonu, Amasya, Çorum, Ordu, Artvin, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Tüm yurdu etkisi altına alacak! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı - Sayfa 2

SICAKLIKLARDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Marmara, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Tüm yurdu etkisi altına alacak! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı - Sayfa 3

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Bursa, Bilecik, Kastamonu, Amasya, Çorum, Ordu, Artvin, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Tüm yurdu etkisi altına alacak! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı - Sayfa 4

Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.