Anasayfa /  Güncel

Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı görücüye çıktı!

TUSAŞ, Milli Muharip Uçağı'nın birebir modelini ilk kez Paris'te sergiledi. Dünyanın en büyük havacılık ve uzay fuarlarından Paris Havacılık Fuarında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürütülen Milli Muharip Uçağı'nın birebir modeli yer aldı.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2019 20:04

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ), Milli Muharip Uçağı'nın birebir modelini ilk kez Paris Havacılık Fuarında sergiledi.

Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 2

Bu yıl 53. düzenlenen dünyanın en büyük havacılık ve uzay fuarlarından Paris Havacılık Fuarında, TUSAŞ'ın ana yüklenicisi olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürütülen Milli Muharip Uçağı'nın birebir modeli yer aldı.

Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 3

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine, "Milli Muharip Uçağı'nı ilk kez Paris’te tanıttık. Bu Avrupa'nın en iyi savaş uçağı olacak" dedi.

Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 4

Uçağın ilk uçuşunun 2025'te gerçekleşeceğini ifade eden Kotil, bu uçağın beşinci nesil ve F35 ayarında bir uçak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 5

Milli Muharip Uçak projesinin tanıtıldığı açılış etkinliğine havacılık sektörünün temsilcileri ve basın mensupları büyük ilgi gösterdi.

Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 7

Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 8





Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 10Türkiye'nin milli savaş uçağından ilk görüntüler - Sayfa 14


Yorumlar