Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TSK Kadın Erkek Hukuk Sınıfı Subay Alımında Şartlar ?

Milli Savunma Bakanlığı üzerinde TSK subay alım ilanı yayımlandı. Hukuk sınıfı kapsamında subay alımı yapılacak. Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2019 23:51

TSK 2019 yılı için Hukuk sınıfı subay alımı yapacak. Başvuru süreci başlayan kadın erkek subay alımı için detaylar nedir? Kimler başvuru yapabilir?

13 Aralık 2019 tarihi itibari ile MSB PERTEM üzerinde yayımlanmış olan duyurulara göre Türk Silhalı Kuvvetleri bünyesine Hukuk Fakültesi mezunu adaylar arasından subay alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan bazı nitelikler talep ediliyor. Bu kapsamda tüm nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek.

HUKUK SINIFI SUBAYIN GÖREVİ NEDİR?

Asgari tugay (Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında eşidi) komutanlığı nezdinde hukuk hizmetleri başkanlıkları veya birimleri, başta ceza, disiplin, idare, harekât ve uluslararası hukuk olmak üzere; nezdinde bulundukları kıta komutanı veya askeri kurum amirlerinin hukuk işlerinde yardımcısı olarak görev yapmaktadırlar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türk Silahlı Kuvvetlerine hukuk sınıfı subay olarak istihdam edilmek üzere, Türkiye’deki hukuk fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı bir hukuk fakültesinden başvuru tarihi itibari ile mezun olanlar arasından mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esasları kapsamında iç (muvazzaf veya sözleşmeli subay) ve dış kaynaktan aşağıda belirtilen şartlarda personel alınacaktır. Bu kapsamda,

İç kaynak kapsamında; Tük Silahlı Kuvvetleri mensubu muvazzaf veya sözleşmeli subaylardan 2.a. maddesindeki öğrenim şartını sağlayanlardan 2.b. maddesinde belirtilen başvuru ile ilgili şartları sağlayanlar,

Dış kaynak kapsamında; 2.a. maddesindeki öğrenim şartını ve 2.b. maddesinde belirtilen başvuru ile ilgili şartları sağlayan erkeklerden; Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar ve Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay/astsubay, erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.),
Dış kaynak kapsamında 2.a. maddesindeki öğrenim şartını sağlayan ve 2.b. maddesinde belirtilen başvuru ile ilgili şartları sağlayan kadınlar başvurabilecektir.

YAŞ ŞARTI:

Hukuk sınıfı subaylığa başvuru yapacak adayların lisans veya lisansüstü mezunu olmaları gereklidir Bu yönde 01 Ocak 2019 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre Lisans mezunları için 27 ve Lisansüstü mezunu olanlar için 32 yaşından büyük olmamak şartı aranacak.

EĞİTİM ŞARTI:

Hukuk fakültelerinden veya denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı bir hukuk fakültesinden mezun olmak ve Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

RÜTBE ŞARTI:

Rütbe ile İlgili Şartlar (Sadece iç kaynaktan başvuracak muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için): Üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı rütbelerinden birinde olmak.

 

Yorumlar