Anasayfa /  Teknoloji

TRT Tabii nedir, ücretsiz mi? TRT Tabii nereden izlenir?

TRT’nin uluslararası çapta yayın yapacak dijital içerik platformu Tabii, kullanıma sunuldu. Türkiye’deki kullanıcılar Tabii’ye ücretsiz olarak kullanabiliyor.

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2023 13:15

Türkiye'de hizmet veren dijital yayın platformlarının sayısı artmaya devam ediyor. TRT tarafından atılan adım ile beraber faaliyet gösteren dijital yayın hizmetlerine bir yenisi daha ekledi. Peki, yayın hayatına başlayan TRT Tabii dijital platform ne işe yarıyor?

TRT Tabii Nedir?

TRT tarafından sunulan Tabii Uygulaması dizilere, filmlere, belgesellere ve çocuklara yönelik içeriklere ev sahipliği yapan bir dijital yayın platformudur. Logosunda yeşil renginin yer aldığı platformun yazılımı ve tüm teknik altyapısı, Türk mühendislerden oluşan TRT ekibi tarafından hazırlandı.

Hizmet, 30 orijinal yapım ile faaliyet göstermeye başladı. Zaman içerisinde içeriklerin sayısı artacaktır. Tabii, ilk etapta Türkiye'deki kişilere ücretsiz olarak sunuldu. Bu sayede hizmette yer alan içerikleri izlemek için herhangi bir ücret ödenmesine gerek kalmıyor.

Dijital Platform TRT Tabii Nasıl Kullanılır?

Tabii sitesini ziyaret edin.
"Keşfetmeye Başla" butonuna basın.
E-posta adresinizi yazın.
Bir şifre belirleyin.
"Sonraki" butonuna basın.
Ekrandaki talimatları uygulayın.
Hesap oluşturduktan sonra kütüphanedeki içerikleri izlemeye başlayabilirsiniz.
7 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayan Tabii'deki içerikleri izleyebilmek için hesap oluşturmanız gerekiyor. İlk etapta ücretsiz olarak sunulan platformun web sitesini ziyaret edin ve "Keşfetmeye Başla" butonuna tıklayın. E-posta ve şifreyi yazdıktan sonra "Sonraki" butonuna basın ve ekrandaki talimatları uygulayın.

TRT TABİİ PLATFORMUNA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

TRT Tabii Orijinal İçerikleri

Modern Doğu Masalları, Koyu Beyaz, Son Gün, Kapı, Hay Sultan, Şanzelize Düğün Salonu, Derin Mor, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Küçük Dahi İbn-i Sina, Akif, Şebeke, Adalet, Aşkımız Yeter, Dayton ve Yangın Günleri dahil olmak üzere toplamda 184 yeni bölüm ile 30'un üstünde proje yer almakta.

Hizmetin içerik kütüphanesinde TRT'nin sevilen yapımları da bulunacak. İlk aşamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerine destek sunacak platformun resmî web sitesi üzerinden kütüphanedeki içeriklere kolayca erişilebiliyor.

Ayrıca Android ve iOS cihazlar için geliştirilen uygulama üzerinden de içeriklere ulaşılabiliyor. Böylelikle Tabii, dizi ve film izlenebilecek uygulamalar arasında yerini aldı.

 

 

Yorumlar