Anasayfa /  Spor

Trabzonspor - Altay maç sonucu: 2-1 (Maç Özeti)

Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, bir alt lige düşen Altay'ı ağırladı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bine yakın taraftarının desteğini alan Bordo-Mavili ekip karşılaşmayı 2-1'lik skorla kazanmayı başardı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri İbrahim Öztürk (19' kk) ve Anthony Nwakaeme (84' pen) attı. İzmir ekibi Altay'ın tek golünde ise Martin Rodriguez'in (70') imzası var.

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2022 15:15

Süper Lig 'de şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor , 1. Lig'e düşen İzmir ekibi Altay'ı ağırladı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bine yakın taraftarının desteğini alan Bordo-Mavili ekip karşılaşmayı 2-1'lik skorla kazanmayı başardı. Fırtına'ya galibiyeti getiren golleri İbrahim Öztürk (19' kk) ve Anthony Nwakaeme (84' pen) attı. İzmir ekibi Altay'ın tek golünde ise Martin Rodriguez'in (70') imzası var.  

Bu galibiyetle Bordo mavililer puanını 81’e yükseltmiş oldu. Altay ise 34 puanda kaldı. 

 Maç Özeti:

90'Trabzonspor sahadan 2-1 galip ayrıldı.

84'Trabzonspor öne geçti! Nwakaeme, penaltı vuruşunda topu ağlara gönderdi.

83'Nwakaeme'nin penaltı vuruşunda kaleci Cihan gole izin vermedi ancak vuruş öncesi Cihan'ın ayağının kale çizgisinin üzerinde olmadığı tespit edildi ve penaltı tekrarlanacak.

82'Trabzonspor penaltı kazandı! Visca'nın ortasında Kazımcan topa kayarak müdahale etti. Hakem Kadir Sağlam, Kazımcan'ın topa elle müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi.

80'Trabzonspor gole çok yaklaştı! Sağdan Visca'nın ortasında ceza sahasında oluşan karambolde Bakasetas'ın vuruşunda top savunmadan geri döndü.

79'Altay'da Cebrail yerini Eren'e bıraktı.

73'Trabzonspor'da Djaniny, Abdülkadir Ömür'ün yerine oyuna dahil oldu.

73'Trabzonspor'da Hugo çıktı, Hüseyin girdi.

72'Trabzonspor'da Hamsik yerini Berat'a bıraktı.

70'Altay eşitliği yakaladı! Rodriguez'in ceza yayında sert şutunda top kaleci Uğurcan'ın solundan ağlara gitti.

69'Hamsik'in uzun pasında Visca topu kafayla kale önüne indirdi. Cornelius'un vuruşunda top savunmadan geri döndü.

65'Bu dakikalarda tempo oldukça düşük.

52'Visca'nın ceza sahası sol çaprazdan yerden sert şutunda kaleci Cihan topu kornere çeldi.

48'Trabzonspor gole çok yaklaştı! Atılan uzun topta savunma arkasına sarkan Cornelius, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta top yandan dışarı gitti.

46'İkinci yarı başladı!

45'İlk yarı sona erdi.

41'Trabzonspor'da Hamsik, Rodriguez'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

39'Altay gole çok yaklaştı! Rodriguez'in sağdan ortasında arka direkte bomboş durumda olan Poko'nun vuruşunda top yandan dışarı gitti.

34'Sol kanattan Nwakaeme'nin ortasında ceza sahasında Cornelius'un kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

27'Altay gole çok yaklaştı! Uğurcan'ın kısa pasında ceza sahasında topla buluşan Kappel, topu ayağından açınca araya giren Hugo meiş yuvarlağı uzaklaştırdı.

23'Hamsik'in ceza sahası dışından aşırtma şutunda top direğin hemen üstünden dışarı gitti.

19'Sağdan Serkan'ın ortasında ön direkte topu uzaklaştırmak isteyen İbrahim ters bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

10'Trabzonspor bu dakikalarda baskısını arttırdı!

4'Altay etkili geldi! Soldan topla ilerleyen Rodriguez'in ceza sahası çizginin hemen önünden çektiği sert şutta kaleci Uğurcan soluna gelen topu güçlükle çıkardı.

1'Müsabaka hakemin düdüğü ile başladı!

Maç hakemin düdüğüyle başladı.

İstanbul’da bir kez daha Fırtına kopacak... Yenikapı’da taraftar gruplarının düzenlediği ve yüzbinlerce kişinin katıldığı müthiş kutlamaların ardından bu kez adres; Atatürk Olimpiyat Stadı. Trabzonspor , ligdeki son iç saha maçını İstanbul’da oynuyor. Antalyaspor karşılaşmasında zemin ağır hasar gördüğü için Bordo-Mavililer, Olimpiyat’ta taraftarının karşısına çıkıyor...

Trabzonspor - Altay maçında ilk 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Ahmetcan, Vitor Hugo, İsmail Köybaşı, Hamsik, Visca, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius

Altay: Cihan, Eric, Thiam, İbrahim, Cebrail, Kazımcan, Ceyhun, Thaciano, Poko, Rodriguez, Kappel

Biletlere yoğun ilgi

Şampiyonun, Trabzon’un ardından İstanbul’da da kupasını kaldıracağı maça büyük ilgi var. Bordo-Mavili futbolseverler, fiyatlar düşürüldükten sonra biletlere hücum etti. 60 bin civarı koltuk satılırken, bugün tüm biletlerin tükenmesi bekleniyor. 75 bin kapasiteli Olimpiyat Stadı’nda taraftarlar gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

2010’da 60 bin kişi...

2010 yılında Olimpiyat’ta oynanan Başakşehir (İstanbul BŞB.) maçında 60 bin Trabzonsporlu takımlarına destek vermiş, tarihi anlar yaşanmıştı. Bugün taraftar rekorunun kırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sadece İstanbul’dan değil, çevre illerden de binlerce kişi stada akın edecek. Şampiyon Trabzonspor, taraftarıyla birlikte gövde gösterisi yapacak.

Ligde yeni hedef: 82

Şampiyon Trabzonspor, bitime 2 maç kala 78 puana sahip. Karadeniz ekibi, kalan 2 maçını kazanması halinde puanını 84’e çıkartacak ve kulüp tarihinin rekorunu kıracak. Bordo-Mavililer, 34 hafta oynanan 1995-96 ve 2010-11 sezonlarında ligi 82 puanla tamamlamıştı. Fırtına, Altay ve Başakşehir’i yenerse tarihe bir not daha düşecek. 1 galibiyet, 1 beraberlik halinde de 82 puanla sezon noktalanacak.

Cornelius, hedeften kopmadı!

Sezon başından beri “En büyük amacım Trabzonspor’un şampiyonluğu. Aynı zamanda gol kralı olmayı da çok istiyorum” diyen Cornelius, hedeften kopmadı. Şampiyon Fırtına ligde kalan 2 maçta Altay ve Başakşehir ile prestij karşılaşmaları oynayacak. Ancak Danimarkalı yıldız, gol kralı olabilmek için her iki mücadelede de fileleri havalandırmak istiyor. Bu sezon Süper Lig ’de 15 golü bulunan Cornelius, 16’şar gollü Pohjanpalo ve Umut Bozok’u takip ediyor.

İlk 11'de rotasyon beklenmiyor

Teknik direktör Abdullah Avcı, Olimpiyat Stadı’nı dolduracak olan Trabzonsporlu taraftarlara galibiyet hediye etmek istiyor. Bu nedenle başarılı hocanın, tarihi atmosferin yaşanacağı bugünkü karşılaşmada, kadroda ciddi bir rotasyon yapması beklenmiyor. Küme düşmesi kesinleşen Altay karşısında Bordo-Mavililer, as oyuncularıyla sahada olacak. Maçın gidişatına göre genç isimlerin süre alabileceği öğrenildi.

Yorumlar