Anasayfa /  Foto Galeri

Toplu sözleşme ne zaman imzalanacak? Kamu çalışanlarına zam oranı belli oldu mu?

Kamu işçilerinin heyecanla beklediği kritik toplu sözleşmede imzaların bu hafta atılacağı konuşuluyor. Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam içinse hükümet tarafından gelecek zam teklifi bekleniyor. Peki, kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? Kamu çalışanlarına zam oranı belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Toplu sözleşme ne zaman imzalanacak? Kamu çalışanlarına zam oranı belli oldu mu? - Sayfa 1

Kamu ve 4D'li taşeron işçi maaş zammı belli oldu mu? Toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının maaş zammı açıklandı mı? Sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam içinse hükümet tarafından gelecek zam teklifi bekleniyor. Binlerce çalışanın beklediği maaş zammına ilişkin detaylar belli olmaya başladı. İşte, Kamu ve 4D'li taşeron işçi maaş zammı belli oldu mu? Toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının maaş zammı açıklandı mı?

Toplu sözleşme ne zaman imzalanacak? Kamu çalışanlarına zam oranı belli oldu mu? - Sayfa 2

Memur sendikaları öncelikle 600 TL seyyanen zam talebinde bulundular. Ardından 2022 için yüzde 21 zam isterlerken 2023 yılı için ise yüzde 17 zam talebini ilettiler. Sendikaların maaşlarla ilgili bu genel taleplerinin dışında tüm alt hizmet kollarıyla ilgili ayrı ayrı da sosyal ve mali haklarla ilgili talepler konuşulmaya başlandı.

Toplu sözleşme ne zaman imzalanacak? Kamu çalışanlarına zam oranı belli oldu mu? - Sayfa 3

Ancak asıl pazarlıkların 12 Ağustos'tan sonra başlaması bekleniyor. Çünkü bu tarihte kamu işvereni olarak hükümetin memur sendikalarının taleplerine karşılık önerisi kesinleşmiş olacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Pazarlıklar bu teklif üzerinden başlamış olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Türkiye, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağız" demişti.

Toplu sözleşme ne zaman imzalanacak? Kamu çalışanlarına zam oranı belli oldu mu? - Sayfa 4

İŞÇİLER DE BEKLİYOR

Öte yandan yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmelerin de bu hafta netleşmesi bekleniyor. İşçi sendikaları tekliflerini sunmuş hükümet de kendi önerisini açıklamıştı. Şimdi hükümetin yeniden bir teklif ile gelmesi bekleniyor. Bu yeni teklif üzerinden de görüşmeler devam edecek.