Anasayfa /  Magazin

Tom Sizemore kimdir? Tom Sizemore neden vefat etti?

Sinema dünyasının ses getiren oyuncularından olan Tom Sizemore 61 yaşında hayatını kaybetti. İşte Tom Sizemore'un hayatı...

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2023 17:30

Sinema dünyasının ses getiren oyuncularından olan Tom Sizemore 61 yaşında hayatını kaybetti. İşte Tom Sizemore'un hayatı...

UYKUSUNDA HAYATA VEDA ETTİ
Sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen Sizemore, yoğun bakıma alındığı ilk günlerde durumunun stabil olduğu söylenmişti. Ancak doktorları ailesine yaptıkları bilgilendirmede Tom Sizemore'un durumunda bir düzelme olmadığını açıklamıştı. Oyuncu, dün gece uykusunda yaşamını yitirdi.

İKİZ OĞULLARI İLE KARDEŞİ YANINDAYDI
Acı haberi Tom Sizemore'un menajeri ve 15 senelik arkadaşı Charles Lago duyurdu. Lago, son nefesini verdiği esnasında Sizemore'un yanında 17 yaşındaki ikiz çocukları Jayden ve Jagger ile kardeşi Paul'ün de bulunduğunu söyledi. Lago, Tom Sizemore'un kendisi için yalnızca bir iş ortağı değil aynı zamanda çok iyi bir arkadaş olduğunu sözlerine ekledi.

YOĞUN BAKIMDAYDI
Tom Sizemore, 18 Şubat'ta Los Angeles'taki South Main Street'deki apartman dairesindeydi. Menajeri Charles Lago'nun o günlerde yaptığı açıklamaya göre Sizemore, anevrizma sonrası bilincini kaybetti. Lago, yoğun bakımda tedavi altında olan Sizemore'un durumunun stabil olduğunu da açıklamasında belirtti.

Rol aldığı Black Hawk Down (Kara Şahin Düştü) Born on the Fourth of July (Doğum Günü Dört Temmuz) Natural Born Killers (Katil Doğanlar) Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak) gibi filmlerle tanınan Sizemore, hastalandığı esnada Impuratus adlı filmde oynamaya hazırlanıyordu. Oyuncu, o yapımda bir dedektifi canlandıracaktı.

ÖZEL HAYATIYLA DA GÜNDEME GELİYORDU
Tom Sizemore, rol aldığı filmlerin yanı sıra özel hayatındaki skandallarla da tanınıyordu. 2013 senesinde hayatının önemli noktalarını anlattığı bir kitap yayınladı. Sizemore o kitabında 1992 tarihli Passenger 57 adlı yapımda beraber oynadığı Elizabeth Hurley'e aşık olduğunu ve onunla bir ilişki yaşadığını söylemişti. Sizemore daha sonra 1996 senesinde Maeve Quinian ile evlendi. Bu evlilik 1999 senesine kadar sürdü.

Tom Sizemore, hareketli özel hayatının yanı sıra kötü alışkanlıkları sebebiyle de zaman zaman basına konu oluyordu. Oyuncu, madde etkisi altında araba kullanmaktan gözaltına da alınmıştı.

HAKKINDAKİ TÜM İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Detroit, Michigan'da bir hukukçu ve felsefe profesörü baba ile şehir konseyinin danışmanlarından olan annenin oğlu olarak dünyaya geldi Sizemore. Kariyerinin ilk dönemdeki filmleri arasında Oliver Stone'un Doğum Günü Dört Temmuz ve Katil Doğanlar adlı yapımlar yer alıyor. 1980'lerin ikinci yarısındaki bu filmlerden sonra Kevin Costner'ın 1994 tarihli Wyatt Earp adlı filmi için kamera karşısına geçti.

Sizemore en dikkat çekici çıkışı 1999'da Er Ryan'ı Kurtarmak filmiyle oldu. 2000'lerde Pearl Harbour ve Kara Şahin Düştü isimli yapımlarda rol aldı. İki çocuk babası olduğu 2005 senesinde ise Sizemore bazı skandallarla gündemde yer edindi. Ondan sonra da kariyeri bir duraklamaya geçti. Farklı kadınlarla özel hayatını gözler önüne seren bir  takım görüntüleri ortaya çıktı. 

2003 senesinde aile içi şiddet nedeniyle göz altına alınan Sizemore; o dönemde bir yandan da kötü alışkanlıklarıyla gündeme geldi. 2010 senesinde kariyerine geri döndü. Ancak karanlık olaylarla dolu geçmişi peşini bırakmadı. 2017 senesinde, Katil Doğanlar filminin setinde 11 yaşındaki bir kızı taciz ettiği iddiaları ortaya atıldı. Bunların hepsini yalanladı.

Tom Sizemore, bütün bunların ardından bir de finansal sıkıntılar yaşadı. İki sefer iflas açıkladı. Oyuncunun, bu sarsıntı sebebiyle servetinin büyük bölümünü yitirdiği elinde ise sadece 500 bin doları kaldığı belirtildi.

Yorumlar