Anasayfa /  Medya

Tolga Akyıldız kimdir? Tolga Akyıldız neden vefat etti?

Gazeteci ve yazar Tolga Akyıldız, beyin kanaması geçirerek hayata gözlerini yumdu. Sevenlerini yasa boğan ani ölümün ardından Tolga Akyıldız'ın hayatı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2023 17:00

Gazeteci ve yazar Tolga Akyıldız, beyin kanaması geçirerek hayata gözlerini yumdu. Sevenlerini yasa boğan ani ölümün ardından Tolga Akyıldız'ın hayatı merak konusu oldu. İşte detaylar...

Gazeteci yazar Tolga Akyıldız, geçtiğimiz gün beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan 50 yaşındaki Akyıldız bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tolga Akyıldız'ın vefatı, meslektaşlarının yanı sıra sanat camiasını da yasa boğdu.

Akyıldız'ın, dün Zincirlikuyu Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildiği öğrenildi.

Tuna Kiremitçi

30 yıllık arkadaşım gitti. Galatasaray Lisesi'nden beri birbirimizle gurur duyarak büyüdük. Müzik dünyası bilge bir yazarını, İstanbul son beyefendilerinden birini kaybetti. Üzüntüm tarifsiz. Huzur içinde uyu canım kardeşim Tolga Akyıldız.

Ayşegül Aldinç

Ah Tolgacığım çok erken. Çok şaşkın ve üzgünüm.

Fatma Turgut

Hepimizin, tüm müzik camiasının başı sağolsun. İnanması çok güç bir haber bu. Tolga Akyıldız aramızdan ayrılmış. Tolga gitmiş.. Erkenden hem de... Ailesine, sevdiklerine, herkese sevgisi kadar sabır diliyorum. Huzurla git Tolga...

Ferhat Göçer

İyi, güzel, aydın bir insan, kıymetli bir gazeteci ve müzik yazarı, meslek yoldaşımız Tolga Akyıldız'ı kaybettik. Çok üzgünüm…

Gonca Vuslateri

Sevenlerine sabır diliyorum... Allah rahmet eylesin.

Teoman

Yalan dünya. Nur içinde yat Tolgacığım.

Yeşim Salkım

Ne diyeceğimi bilmiyorum çok erken değil mi Tolga...

Göksel

Ah canım Tolga. İnanmak istemiyorum. Mekanın cennet olsun. 

Hazal Kaya

Ah canım Tolga... Çok üzgünüm çok...

Soner Arıca

Çok erken bir veda oldu bu; şaşkın ve çok üzgünüm… Mekanı cennet olsun...

Can Gox

Ahh Tolga! Senin için bunları yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Seni, güzel kalbini, müzik için yaptıklarını, dostluğunu çok özleyeceğim.

TOLGA AKYILDIZ HAKKINDA

Tolga Akyıldız 1973'te İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'ni ve Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünü tamamladı. Gazetecilik hayatına 1987'de Hey Dergisi'nde başladı. 1993-1997 seneleri arasında GO (Genç Olmak) Dergisi, Akşam Gazetesi, Health&Shape ve Anne&Çocuk dergilerinde editörlük yaptı. 1997'de Blue Jean Dergisi'nde Yayın Yönetmeni olarak görev alan gazeteci 2000'de Blue Jean ve Hey Girl Dergisi'nin yayın direktörlüğünü yaptı. 2000-2007 seneleri arasında bu dergilere ek olarak Max, İstanbul Life ve Auto Show dergilerinin de yayın direktörlüğü görevini yürüttü.

2012 senesinde Nova Medya Yayıncılık'ta Genel Koordinatörlük görevini üstlendi. Cosmopolitan, Elele, Biba, Marie Claire, Touch İstanbul Dergilerinde köşe yazıları ile röportajları yayımlandı. Milliyet Gazetesi Cadde Eki'nde kaleme almaya başladığı 'Sokak Çocuğu' isimli köşesini 4 yıl sürdüren yazar; Esquire ve 46 Dergileri için köşe yaptı. Tolga Akyıldız aynı zamanda müzisyenler ve markaları bir araya getiren projeler üreten 'müzikmentor' isimli yapının kurucusuydu. İlk öykü kitabı "Özür Dilerim Çok Sevdim" 2014 senesinde yayımlanmıştı.

Yorumlar