Anasayfa /  Güncel

TOKİ arsa kura çekilişi ne zaman? TOKİ arsa sonuçları nasıl öğrenilir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 il de birden yıkıma sebep olan depremleri ardından TOKİ kura çekilişleri ileri bir tarihe ertelenmişti. Başvuruda bulunan bir çok vatandaş çekilişin ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2023 13:30

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 il de birden yıkıma sebep olan depremleri ardından TOKİ kura çekilişleri ileri bir tarihe ertelenmişti. Başvuruda bulunan bir çok vatandaş çekilişin ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar...

TOKİ ARSA KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında Mart 2023'e kadar konut, iş yeri arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesi sonrası hak sahipleri belirlenecek.

Başvuruları 10 Ekim - 15 Kasım 2022 tarihleri arasında tamamlanan TOKİ arsa kura çekimi tarihleri için henüz açıklama yapılmadı.TOKİ arsa kura takviminin yakın zamanda belli olması bekleniyor. Konuyla alakalı resmi açıklama geldiğinde haberlerimize eklenecektir.

TOKİ, resmi internet sayfası üzerinden arsa başvurusu kabul edilmeyenlerin listesini yayınladı.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''İlk Evim Arsa Projesi kapsamında 10.10.2022-15.11.2022 tarihleri arasında Müstakil ve Müşterek arsa edinimine ilişkin başvurular tamamlanmıştır.

İdaremiz tarafından incelenen başvuruların bir kısmı Projenin duyurulması aşamasında İdaremiz Web Adresinde yayınlanan ARSA SATIŞI BAŞVURU ŞARTLARI ile başvuru aşamasında gerek banka şubeleri gerekse e-devlet başvurularında tebliğ edilen ARSA BAŞVURU VE SATIN ALMA TAAHHÜTNAMESİ'nde bildirilen başvuru şartlarına uymayanların listesi aşağıda yayınlanmıştır.''

E-DEVLET TOKİ ARSA KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ arsa kura sonuçları da konut kura çekiliş sonuçlarının kontrol edildiği gibi kontrol edilebilir. Bunun için ilk olarak başvurmanız gereken yer e-Devlet toki.gov.tr duyurular sayfasıdır. Bu yöntemin haricinde TOKİ arsa kura sonuçları canlı şekilde de izlenerek öğrenilebilir. YouTube TOKİ resmi kanalı canlı olarak takip edilebilir. 

MÜSTAKİL ARSA : Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 m² ile 500 m² arasında değişen, 1 adet en fazla Brüt 150,00 m² konut yapmaya müsait arsa.

MÜŞTEREK ARSA: Yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden fazla hissedarı olan arsa

TOKİ ARSA KAÇ ADET?

TOKİ Arsa tüm Türkiye'de 1 milyon adet. En çok arsa satışı ise 50 bin ile İstanbul. İstanbul'u 100 bin arsa satışı ile Ankara, 35 bin ile Adana, 28 bin ile Esikşehir, 25 bin ile İzmir ve Kayseri izlemektedir. 

Yorumlar