Anasayfa /  Foto Galeri

TOBB Nefes Kredisi nedir? Nasıl başvuru yapılır?

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, nefes kredisi ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. İşletmelere 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı sağlanacak.Faiz yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu yıl anapara ve faiz ödemesi olmayacak" ifadelerini kullandı. Peki 'Nefes Kredisi nedir? Nasıl başvurulur?' Detaylar haberimizde...

TOBB Nefes Kredisi nedir? Nasıl başvuru yapılır? - Sayfa 1

Nefes Kredisi başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada, "TOBB Nefes Kredisi'ni bugün itibarıyla devreye alıyoruz. İşletmelere 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı sağlanacak. Faiz yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu yıl anapara ve faiz ödemesi olmayacak." dedi. Peki Nefes Kredisi başvuruları nasıl yapılır?

TOBB Nefes Kredisi nedir? Nasıl başvuru yapılır? - Sayfa 2

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? 
25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank şubelerine başvuru yapabilecekler. 

İŞTE RESMİ AÇIKLAMA 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Bu projede TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, üyelerimize kısa sürede 6 milyar liranın üzerinde kredi sağlayacağız. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,5 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olacak. Cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank şubelerine başvurabilecek." dedi.

TOBB Nefes Kredisi nedir? Nasıl başvuru yapılır? - Sayfa 3

NEFES KREDİSİ NEDİR? 
Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere verilmektedir.

TOBB Nefes Kredisi nedir? Nasıl başvuru yapılır? - Sayfa 4

NEFES KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Bu konu hakkında detaylı açıklama henüz yapılmadı fakat Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne kayıtlı işletmelerin kredi kullanmaları öngörülüyor.