Anasayfa /  Teknoloji

Threads, Elon Musk'u ve Mark Zuckerberg'i Karşı Karşı'ya Getirdi

Meta'nın yeni uygulaması olan Threads, Twitter'dan gelen suçlamalarla karşı karşıya. Mark Zuckerberg suçlamaları reddetse de, Twitter'ın avukatı Alex Spiro'nun dava açma tehditi dünya kamuoyunda gündem oldu.

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2023 21:03

Twitter, avukatı Alex Spiro tarafından Facebook ana şirketinin CEO'su Mark Zuckerberg'e gönderilen bir mektupta, yeni Threads platformu nedeniyle Meta Platformları (META.O) dava etmekle tehdit etti.

Çarşamba günü Threads'i başlatan ve 30 milyondan fazla kaydolan Meta, Instagram'ın milyarlarca kullanıcısından yararlanarak Elon Musk'ın Twitter'ını ele geçirmeye çalışıyor.

Spiro, mektubunda Meta'yı "Twitter'ın ticari sırlarına ve diğer son derece gizli bilgilere erişimi olan ve erişmeye devam eden" eski Twitter çalışanlarını işe almakla suçladı.

Spiro mektupta, "Twitter, fikri mülkiyet haklarını sıkı bir şekilde uygulama niyetinde ve Meta'nın herhangi bir Twitter ticari sırrını veya diğer yüksek düzeyde gizli bilgileri kullanmaya son vermesi için acil adımlar atmasını talep ediyor."

Meta sözcüsü Andy Stone, bir Threads gönderisinde "Threads mühendislik ekibindeki hiç kimse eski bir Twitter çalışanı değil - bu söz konusu değil" sözleriyle suçlamaları reddetti.

Elon Musk ise "Rekabet iyidir, hile değil." şeklinde tweet atarak tepkisini gösterdi.

Peki, tam olarak nedir bu "Threads"?

İşte detaylar:

 

Yorumlar