Anasayfa /  Sağlık

TGDF Genel Sekreteri Menlik’ten çarpıcı açıklama: “Beslenme tesadüflere bırakılamaz”

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Sekreteri İlknur Menlik, beslenme konusunun tesadüflere bırakılacak bir alan olmadığını belirterek, gıda zincirinin her aşamasının zorlu bir yolculuk olduğunu kaydetti.

Abone ol
Abone ol 17 Mart 2017 09:39

Gıda sektörü ve gıda işleme endüstrisini buluşturan FOTEG İstanbul 2017 Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı kapsamında düzenlenen gıda güvenliği ve gıda işleme teknolojileri paneli Gıda Mühendisleri Odası Eski Başkanı Petek Ataman’ın moderatörlüğünde yapıldı.

ilknur-menlik-foteg-3-gidahatti

“Yaygaralara bırakılacak bir alan değil”

Panelin konuşmacılarından TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, “Dünya nüfusunu oluşturan 7.44 milyar insanın beslenmesinden bahsediyoruz” diyerek, beslenme konusunun tesadüflere bırakılacak ve popülizm peşinde koşanların yaptıkları yaygaralara bırakılacak bir alan olmadığını kaydetti.

10 yıl sonrası için Türk gıda sanayinin sürdürülebilir hammadde konusunda kaygılarının giderek arttığına işaret eden Menlik, ARGE’nin insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi adına daha çok önem kazandığına dikkat çekti.

Tarım alanlarının insanoğlu tarafından vahşice katledildiğini belirten İlknur Menlik, doğanın ve tarım arazilerinin korunması noktasında tüm tüketicilerin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

“Çözüm yine gıda sanayinde aranıyor”

Obezitenin dünyada büyük bir sorun teşkil ettiğine değinen Menlik, bu konuda gıda ürünlerinin suçlandığını ancak çözümün yine gıda sanayinde arandığını ifade etti.

Gıda firmalarının maliyetlerini düşürmek için bir taraftan teknoloji yatırımı yaptığını ve diğer taraftan ise gıda güvenliğini sağlamaya çalıştığını dile getiren İlknur Menlik, “Şirketler, daha cazip daha lezzetli ürünlerle hem besinsel zenginliği geliştiriyor hem de ürün yelpazesini genişletiyor” dedi.

Bilim, tarım ve sanayi işbirliği vurgusu!

Dünyada gün geçtikçe artan gıda ve beslenme ihtiyacına dikkat çeken Menlik, bilim,  tarım ve sanayi işbirliğinin önemine değindi.

Raflarda tüketicinin hayatını kolaylaştıran, tüketiciyi iyi anlayan ürünlerin yer aldığının altını çizen Menlik, “Yerel üretim yapan firmalara baktığımızda, daha bilgili oldukları alanlarda daha donanımlı işler yaptıklarını görüyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerdeki talep artışı da bunu gösteriyor. Global şirketlerdeki ihtiyaçla birlikte ARGE’yi tetikleyen sebepler çok yönlü. Biz global dolaşıma bakmadan Türkiye’yi anlayamayız” diye konuştu.


Yorumlar