Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Temel Karamollaoğlu'ndan sert çıkış !

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FOX’ta yayınlanan İsmail Küçükkaya’nın “Çalar Saat” programında kıdem tazminatı için dikkat çeken değerlendirmede bulundu.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2020 23:21

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, FOX’ta yayınlanan “Çalar Saat” programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevapladı.

Kıdem tazminatlarının oluşturulacak bir fonda toplanması konusundaki düşüncesi sorulan Karamollaoğlu, Hükümetin sadece kıdem tazminatı konusunda değil, işsizlik fonunda da başka fonlar da da aynı tavrı sergilediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Hükümet, paraya sıkıştığı zaman, bir yerlerde birikmiş olan imkânları, başka bir maksatla biriktirilen imkânı, günlük problemleri çözmek için kullanma kararını veriyor. Burada yapılan yanlış da aynı şey. Kıdem tazminatı, doğrudan doğruya çalışan insanın hakkıdır, birikimidir. Kendi birikimi. Siz, şimdi diyorsunuz ki, ‘Yok, ben buraya müdahale edeceğim; bunun bir kısmını alıp başka maksatlarla kullanacağım.”

"KIDEM TAZMİNATINA MÜDAHALE EDİYORSUNUZ"
Karamollaoğlu, çalışma hayatında emeklilik konusunda yapılacak en büyük hatalardan birisinin bu olduğunu ifade ederek, hükümete, “Siz, kıdem tazminatına niye müdahale ediyorsunuz?” diye sordu.

Kıdem tazminatlarının hükümetin eline verilmesi halinde çarçur edileceğini dile getiren Karamollaoğlu, “Bu kesin. Şimdiye kadar hep böyle olmuştur. Hükümet de bunun hesabını veremediği için, bu konu gündeme getirildiği zaman hemen kaçamak yollar arıyor” dedi.

Karamollaoğlu, hükümetin kıdem tazminatı konusundaki tavrının doğru bir yaklaşım olmadığını, buna karşı çıkacaklarını söyledi.

Karamollaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Başka fonlar oluştursunlar. Biz bunu söyledik. Aslında, birtakım fonları oluşturuyorlar mı bilmiyorum ama Merkez Bankası, konu kamuoyuna açıklanmadan birçok imkânlar hazırlıyor kanaati var şimdi. Yani biz, şöyle bir şey demiştik: Bu pandemi meselesi başlayıp, fabrikalar kapatılmaya, iş yerleri tatile girdi, esnaf kepenk kapattı, milyonlarca insan işsiz kaldı. Yani bazılarının maaşları ödenmiş olsa bile işsiz kaldı. O dönemde dedik ki, ‘Bakın burada zaten 4,5 milyon işsiz var. Bunun yanında, çalıştığı halde karnını doyuramayacak kadar düşük ücret alanlar var. Şimdi tarım işçileri var; ayda bin lira, bin beş yüz lira para geçiyor ellerine. Hem de öyle normal çalışma gibi değil. Günde 10 saat, 7 gün çalışıyor. Ağır çalışıyor. Bu olmaz ki. Onun için iktidarın başka bir maksatla bu fonnlara müdahale etmesi kesinlikle yanlıştır, doğru değildir, haksızlıktır.”

 

Yorumlar