Anasayfa /  Politika

Temel Karamollaoğlu'ndan Erdoğan görüşmesi sonrası dikkat çeken sözler

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin ayrıntısını paylaştı.

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2021 17:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temal Karamollaoğlu arasında sürpriz 10 Kasım'da bir görüşme gerçekleşmiş ve o görüşme yaklaşık 2.5 saat sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan ile görüşmesinin ardından parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugünü randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem de dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da belki farklı fikirleri taşıyoruz; ama çok dostane, güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Gazete Duvar'a konuşmuştu

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın görüşmeye ilişkin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, kendi partisinden de yapılan yorumların aksine ziyarette bir koltuk krizi yaşanmadığını belirtmişti.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden memnun olduğunu, ekonomide ve dış politikada hiçbir sorun görmediğini söylediğini belirten Karamollaoğlu, Erdoğan’ın sadece “Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oyun mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” şikayetinde bulunduğunu anlatmıştı.

Demirkaya’nın “İki saati geçen görüşme sonrası yorumunuz nedir?” sorusuna da, “Neredeyse temas etmediğimiz konu kalmadı. Birçok noktada anlaşmadığımızı anladık. Ona da yapacak bir şey yok” yanıtını vermişti.

Karamollaoğlu o görüşmeden sonra 

İşte o görüşmeyle ilgili bugün Temal Karamollaoğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Açıklama ise başkanlık sistemiyle ilgili...

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Karamollaoğlu, kendisine yöneltilen bir soruya şu yanıtı verdi ve Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

Karamollaoğlu bu soruya şu yanıtı verdi:

 

Yorumlar