Anasayfa /  Politika

Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu'ndan Filistin Direnişi'ne tam destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalardan bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Filistin Direnişi'ne tam destek verdiler.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2023 00:06

TEMEL KARAMOLLAOĞLU VE AHMET DAVUTOĞLU'NDAN FILISTIN DIRENIŞI'NE TAM DESTEK

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, "Eğer İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da yaptığı saldırılar ve öldürmelerden sonra Filistin halkının geri adım atacağını düşünüyorsa yanılıyor" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Mustafa, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Filistin'de meydana gelen olayların "zalim ile zulüm altındaki mazlumun arasında geçen bir savaş" ve "işgalcilerle işgal altında 75 yıldır acı çeken bir halkın savaşı" olduğunu ifade etti.

İSRAIL'I ULUSLARARASI ALANDA DEFALARCA UYARDIKLARINI BELIRTEN MUSTAFA, ŞUNLARI KAYDETTI:

"Ülkelerin İsrail'i hukuk üstü bir devlet olarak görmesine son vermesi gerektiğini söyledik. 'Bu zulümlerin bitmesi gerekiyor, yoksa doğal sonuç bu şekilde olacaktır' diye uyardık. Çünkü İsrail Batı Şeria'da işgalini daha fazla artırıyor, Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'e baskınlar yapıyor. Aynı şekilde Gazze'yi abluka altına alarak halkımızı en basit haklarından mahrum bırakıyor. Eğer İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da yaptığı saldırılar ve öldürmelerden sonra Filistin halkının geri adım atacağını düşünüyorsa yanılıyor."

Faed Mustafa, Filistin halkıyla dayanışma içinde oldukları için Karamollaoğlu'na ve Davutoğlu'na teşekkür etti.

KARAMOLLAOĞLU: YAŞANANLAR KALICI ÇÖZÜME VESİLE OLSUN
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da Filistin halkının işgale karşı daha fazla tahammül edemediğini kaydederek, bu olayın Filistin'de kalıcı çözüm bulunmasına vesile olmasını temenni etti.

Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

" Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Sonuna kadar yürütecekleri mücadelede kendilerine destek verme konusunda da kararlıyız. Biraz önce ifade edildi. Filistinli kardeşlerimiz 75 yılı aşkın bir süredir baskı altında zulüm altında inliyorlar. Belli bir noktaya kadar geldi. Daha fazla tahammül edemediler. Ümit ediyorum ki biraz önce sayın Büyükelçi'nin de ifade ettiği gibi bu Filistin'e kalıcı bir çözüm bulmanın adımına vesile olur. Ben tekrar yıllardır zulüm altında inleyen Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum."

FİLİSTİN HALKININ DİRENME HAKKI MEŞRUDUR
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ise Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil, insanlığın meselesi olduğuna dikkati çekerek, "Sürgünlerle katliamlarla büyük baskılarla karşı karşıya kalmış bir halkın kendi kaderini tayin etme hakkı dahil direnme hakkı da vardır." diye konuştu.

Davutoğlu, yarın TBMM'de Saadet Grubu olarak konuya ilişkin genel görüşme talebinde bulunacaklarını bildirdi.

Yorumlar