Anasayfa /  Medya

Payitaht Abdülhamid 4. tanıtım filmi yayında!

TRT ekranlarının heyecanla beklenilen dizisi Payitaht Abdülhamid 4. fragmanı yayınlandı. Bu akşam 20:00'de TRT ekranlarında başlayacak olan dizi, yayınlanan 4. tanıtım filmi ile çok konuşulacak bir yapım olacağını gösterdi. İşte Payitaht Abdülhamid dizisi yayınlanan 4. tanıtım filmi...

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2017 02:18

TRT'nin merakla beklenen dizisi Payitaht Abdülhamid, 24 Şubat Cuma akşamı 20.00’de TRT 1 ekranında başlıyor. Dizi, Sultan Abdülhamid’in 20. yılından itibaren olan hikayesini anlatmakla başlıyor. Başrollerinde Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, İbrahim Kendirci, Berkan Şal, Can Sipahi, Eren Hacısalihoğlu, Gözde Kaya, Bahadır Yenişehirlioğlu, Ali Nuri Türkoğlu ve Umut Kurt’un yer alacağı dizinin yönetmen koltuğunda ise Serdar Akar var.





Görüntü Yönetmenliğini Filinta dizisinin inanılmaz görüntülerine imzasını atan Sami Saydan üstleniyor. Uygulayıcı Yapımcılığını Özlem Taşpınar, Sanat Yönetmenliğini Yelkan İşkorkutan, Sanat Danışmanlığını Reza Hemmatirad, Kostüm Tasarımını Barış Karaca, Tarih Danışmanlığını Azmi Özcan, Konsept Danışmanlığını Selman Kayabaşı, Cast Direktörlüğünü Tuncay Altınoğlu, Kurgu Yönetmenliğini Kemalettin Osmanlı ve müziklerini Yıldıray Gürgen üstleniyor. Payitaht Abdülhamid’in Post ve Mix’ini Üs Yapım üstlenirken, Efekt ve CGI’lara Digiflame imzası taşıyacak.

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Payitaht Abdülhamid’in çekimleri, tamamen yenilenen, döneme uygun hale getirilen İzmit’teki Seka Film Platosunda yapılmaktadır. Platoda ayrıca, Yıldız Sarayı’nın belirli mekanları da birebir yeniden inşa edilmiştir. Dönemin diğer kahramanlarının da, kurgusal ögelerle yer alacağı dizide, İzmit Seka Film Platosu dışında, çeşitli tarihi mekanlar ile birlikte İstanbul’da Yıldız, Dolmabahçe ve Eyüp bölgeleri ile Yalova ve İzmit’te de dış çekimler gerçekleştirilecek.

1896 senesinde Sultan Abdülhamid’in padişahlığının 20. yıllarında meydana gelen önemli bir çok olaya yer verilecek. Dizide uzun bir süre Osmanlı Devleti’nin zaferle ayrıldığı Yunan Harbi’ne yer verilecek.

1. Siyonist Kongre ile Sultan’dan istenen Filistin toprakları, Padişah’ın sonuna kadar direnerek vermediği ve masadan düşmanın hüsranla ayrıldığı bir dönem olarak ekrana taşınacak. Yine Sultan Abdülhamid’ın başarılı olduğu bir diğer önemli proje de, Hicaz Demiryolu çalışmaları ve dahası Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alacak diğer önemli tarihi olaylar arasında yerini alacak. Sultan Abdülhamid Han ile beraber ülkenin mücadelesine tanıklık ederek, günümüze taşınan güçlü bir milletin evlatlarına ve gelecek tarihimize armağan niteliğinde sunulmayı vaat eden dizidir Payitaht Abdülhamid…

tvhaberlerim-milliyet




Yorumlar