Anasayfa /  Teknoloji

Whatsapp mavi tik nasıl kaldırılır?

WhatsApp’ın okundu bilgisi veren mavi tik özelliği her zaman, her kullanıcı tarafından kullanılmak istenmeyebiliyor. WhatsApp mavi tik kaldırma: WhatsApp okundu bilgisi nasıl kaldırılır?

Abone ol
Abone ol 13 Haziran 2019 12:14

WhatsApp’ın okundu bilgisi veren mavi tik özelliği her zaman, her kullanıcı tarafından kullanılmak istenmeyebiliyor. WhatsApp mavi tik kaldırma: WhatsApp okundu bilgisi nasıl kaldırılır?

Whatsapp sık sık güncellemeleri ile uygulamaya yeni özellik katıyor. Son yıllarda en dikkat çeken özelliklerden biri ise mavi tik oldu. Klasik SMS'ten farklı olarak mesajlaşılan kişinin en son ne zaman WhatsApp'a giriş yaptığı, gönderilen mesajları okuyup okumadığı gibi birçok bilgi işaretlerle anlatılır. Bazı kullanıcılar bu özellikleri severek kullansa da bazı kullanıcılar bu özellikleri kullanma taraftarı değil. Ancak WhatsApp'ta mavi tik kaldırma yani okundu bilgisini göstermek istemeyenler işlem yapmalıdırlar. Çünkü program indirildiğinde ve kullanıma başlandığından bu özellikler aktive edilmiştir. Peki mavi tik nedir? WhatsApp'ta mavi tik nasıl kaldırılır?

WHATSAPP MAVİ TİK NE ANLAMA GELİR?

Whatsap’ta bazı özellikler işaretler ile ifade edilir. Örneğin; saat ikonu görürseniz bu; mesajınızın henüz gönderilmediğini ifade eder. Ya da üst kısımda gördüğünüz saat son aktif olunan saati temsil eder. Mavi tik de bu işaretlerden biridir. WhatsApp’ta mavi tik mesajı gelen kişinin o mesajı gördüğünüze emin olmasını sağlar. Bu sayede karşı taraf mesajı okuduğunuzu bilir. Bu nedenle mavi tık kapatma işlemi aslında okundu bilgisini kapatmaktır.

WHATSAPP MAVİ TİK KALDIRMA

WhatsApp’ta okundu bilgisi yani mavi tiki kaldırarak karlı tarafında mesajı okuyup okumadığını görmesini engelleyebilirsiniz. Peki WhatsApp’ta okundu bilgisi nasıl kapatılır? İşte yanıtı…

– WhatsApp uygulamasını açın ve “Ayarlar” bölümüne tıklayın.

– “Hesap” bölümünü açın ve “Gizlilik” bölüme girin.

– Gizlilik bölümünde yer alan “Okundu Bilgisi” seçeneğini pasif hale getirin.

– Artık okundu bilgisi yani mavi tik karşı taraf tarafından görüntülenemeyecek.

WhatsApp Web girişi nasıl yapılır? İşte WhatsApp Web giriş ekranı...

WHATSAPP’TA İŞARETLERİN DİLİ

Mavi tik: Mesajınızın gönderdiğiniz kişi tarafından okunduğunu gösterir

Saat ikonu: Onay işareti yerine saat ikonu görürseniz mesajınızın henüz gönderilmediği anlamına gelir.

Sayfadaki saat: Son görülme saati sayfanın en üstünde kullanıcının adının hemen altında yazar

İPHONE VE ANDORİD TELEFONLARDA MAVİ TIK KALDIRMA İŞLEMİ

WhatsApp tüm telefonlarda aynı şekilde göründüğü için telefonunuzun markası ne olursa olsun tüm işlemler aynı şekilde yapılır. Mavi tık kaldırma için aşağıdaki adımları izleyin;

– Whatsapp’ınızı açarak sağ alt köşedeki “Ayarlar” kısmına dokunun

– Ardından “Hesap” yazısını göreceksiniz tekrar dokunun

– Son olarak “Gizlilik” seçeceğine dokunup en alttaki “Okundu Bilgisi” seçeceğinin üzerine dokunarak pasif hale getirin.


Yorumlar