Anasayfa /  Teknoloji

Merakla beklenen Sony Xperia XZ4 sosyal medyaya sızdırıldı

Sony’nin ilerleyen günlerde çıkarmya hazırlandığı yeni telefonu Sony Xperia XZ4, daha tanıtılmadan sosyal medyaya sızdırıldı. İşte görünüşe göre oldukça uzun olan XZ4 hakkında merak edilenler...

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 18:51

Son yıllarda akıllı telefonlarda “büyük ekran” trendi var. Bu trend, ince ve dolayısıyla tek elde kullanıma uygun uzun tasarım çizgisiyle birleşerek yeni bir form aldı. 18.9 görüntüleme oranı genellikle tercih edilirken Sony ise yeni cihazında 21:9 oranını tercih edeceğe benziyor. Ekran boyutu ise 6.5 inch. Evet, tek elde kullanıma uygun genişlikte ve oldukça uzun bir telefon.

Aşağıdaki görsellerin Sony Xperia XZ4’e ait olduğu belirtiliyor. Güncel Android işletim sistemi, inceltilmiş çerçeve faktörü, ön tarafta fiziksel tuşa yer verilmemesi gibi detaylar var. Muhtemelen cihazın parmak izi okuyucu sensörü sağ yan taraftaki fiziksel tuşta olacak ve arka tarafında da flash ışıklı 3 kameradan oluşan sistem konumlandırılacak. Zaten daha önce de bazı bilgi ve görüntüler sızdırılmıştı.

Sony, bir süre önce basın kuruluşlarına davetiye gönderimine başlamıştı. Tabii ki Sony Xperia XZ4 için. Firma, muhtemelen bu yeni modelini MWC 2019 kapsamında, 25 Şubat itibarıyla ilk kez görücüye çıkaracak.


Yorumlar