Anasayfa /  Teknoloji

Dünyada siber saldırı şoku yaşanıyor

Dünyada siber saldırı şoku yaşanıyor. "Petya" isimli bir virüs İngiltere, Fransa, Rusya, İsrail, İspanya ve Ukrayna'da dev şirketleri ve hükümet ağlarını hedefine aldı.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2017 20:52

Rusya'nın en büyük petrol şirketi olan kamu idaresindeki Rosneft sunucularının çok büyük bir siber saldırı altında olduğu ve bu duruma "Petya" isminde bir virüsün neden olduğu açıklandı.

ŞİRKET SUNUCULARI ÇOK BÜYÜK BİR SALDIRI ALTINDA

Rosneft, resmi  Twitter hesabından yaptığı açıklamada şirket sunucularının çok büyük bir siber saldırı altında olduğunu açıkladı.  Rusya Federasyonu'nun çoğunluk hissesine sahip olduğu petrol devi, ülkenin bilişim bürosuna saldırıyı incelemesi için çağrıda bulundu.

SALDIRI PETROL ÜRETİMİNİ ETKİLEMEDİ

Siber saldırının henüz petrol üretimini etkilememekle birlikte çok ciddi sonuçları olabileceğini söyleyen Rosneft, her ihtimale karşı şirketin yedek kontrol sisteminin devreye alındığını açıkladı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN AÇIKLAMA

Rosneft'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şöyle bir not da düşüldü:

"Umuyoruz ki siber saldırı şu an devam etmekte olan davayla ilgili değildir. Zira bugün, sabah saatlerinde, Rosneft'in rakiplerinden olan Sistema Holding'e ait Bashkortostan Enerji firmasının tepe yöneticisi Vladimir Yevtushenkov'un tüm varlıklarının dondurulduğunu belirtilmişti.


Yorumlar