Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TCDD İŞKUR Aracılığı İle 263 Personel Alımı Yapacak!

Devlet Demiryolları bünyesine farklı pozisyonlarda 263 kişilik boşluk ile personel alımı yapacağını belirtti. Başvuru süreci İŞKUR üzerinde ilerleyecek.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2019 09:57

DPB'den gelen ilana göre TCDD bünyesine 263 personel alımı yapacağını belirtti. Alımlar farklı pozisyonlara Türkiy geneli yapılacak. Farklı kadrolara ve farklı niteliklerde alım yapılacak olup başvuru şartları ve detayları şöyledir.

İLANIN DETAYLARI:

Uzun süreden beri TCDD personel alımı bekleniyordu. Bu yönde adayların bekleyişine Devlet Demiryolları son verdi ve önümüzdeki hafta itibari ile başvurularını başlayacağı 263 kişilik kadro için ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Türkiye Geneli farklı bölgelere farklı kadrolarda personel alacak. Ancak adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Haberimizin devamında sizlere başvuru şartları ve kadro dağılımı hakkında bilgiler vereceğiz.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

TCDD Farlı kadrolara 263 işçi personel alımı yapacak olup kadro dağılımı aşağıdaki gibidir.

79 Makinist İşçi,
29Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçisi,
23 Lokomotif Tamircisi,
27 Elektrikçi,
23 Motor Tamircisi,
52 Vagon İmal ve Tamircisi,
29 Kaynakçı,
1 Mekanik Vasıta Tesis, Cihaz ve Vinç Operatörü,
BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TCDD Taşımacılık tarafından 263 kişi alınacak olup bu yönde adaylardan bazı nitelikler talep edilmekte. Bu yönde adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Alım yapılacak kadrolar için meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi genel nitelikler aranacak. Özel nitelikler ise şöyledir..

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Mekanik Vasıta Tesis, Cihaz ve Vinç Operatörü: Herhangi bir önlisans bölümünden mezun olmak

 

Kaynakçı: 2 Yıllık Meslek Yüksek Okullarının Herhangi birinden Mezun Olmak “Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi (11UY0010–3)” veya “12UY0053–3 Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı (Seviye 3) belgesi” istenecektir.

Vagon İmal ve Tamir İşçisi: Meslek Yüksekokullarının Makine Elektrik, Elektronik Teknolojisi Raylı Sistemler Makine, Raylı Sistemler Elektrik Elektronik İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Mekatronik bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Motor Tamirciliği: Meslek Yüksekokullarının Otomotiv Teknolojisi bölümü mezunu olmak.

Elektrikçi: Meslek Yüksekokullarının Elektrik bölümü mezunu olmak.

Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçiliği: Makine bölümü mezunu olmak.

Lokomotif Tamircisi: Makine Elektronik Teknolojisi Elektrik Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Mekatronik bölümü mezunu olmak.

Makinist İşçi: Meslek yüksekokullarının Otomotiv Teknolojisi Makine Elektronik Teknolojisi Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi Raylı Sistemler Makinistlik böümü mezunu olmak.

BAŞVURULAR:

TCDD ilanı Devlet Personel Başkanlığı sitesi üzerinde yayımlanmış olup henüz başvuru süreci başlamadı. Bu yönde 21 Aralık 2019 tarihinde DPB'de yayımlanmış olup ilgili iş gücü talebi Türkiye İş Kurumu üzerinde 26 Aralık 2019 tarihinde yayımlanacak ve başvuru için adaylara 5 gün verilecek. Bu kapsamda adayların başvurularını en geç 31 Aralık 2019 tarihine kadar İnternet üzerinde veya alım yapılacak ilgili İl Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Yorumlar