Anasayfa /  Ekonomi

TCDD 263 personel alımı yapıyor ! Başvurular nasıl yapılır?

TCDD 263 personel alımı yapıyor ! Başvurular nasıl yapılır? Geçtiğimiz günlerde ilan edilen ve bugün başvurularının başlayacağı açıklanan TCDD kamu personeli alımı sürecinde merak edilen detaylar haberimizde..

Abone ol
Abone ol 26 Aralık 2019 13:07

Devlet Demiryolları bünyesinde tespit edilen eksik kontenjanların tedariki ve tahsisi için bir yeni kamu personel alımı dizisi başlamıştır. Toplamda 263 kişilik kontenjan açılan alımlar için başvurular bugün başlamıştır. Peki TCDD personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

Unvan ve Kontenjanlar

Toplamda 263 kişilik kontenjan açılan alımlar için unvan ve kontenjan bilgilerinde yer alan bilgilere göre; 79 Makinist İşçi, 29Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçisi23 Lokomotif Tamircisi, 27 Elektrikçi, 23 Motor Tamircisi, 52 Vagon İmal ve Tamircisi, 29 Kaynakçı, 1 Mekanik Vasıta Tesis, Cihaz ve Vinç Operatörü alımı yapılacağı açıklandı.

Başvurular Şartları 

Başvuru yapacak olan adayların TCDD talepleri doğrultusunda hazırlanan İŞKUR ilanlarını şahsen kontrol etmeleri gerekmektedir. her alım için farklı özel kriter belirlenen alımlara dair açıklanan genel şartlara göre adayların; ilgili alanlara ait uzmanlığı gösterir belgeye sahip olmak, başvuru formunu eksiksiz doldurabilecek belgelere sahip olmak, 28.11.2018 açıklamalı KPSS sonucuna sahip olmak şartlarına uygun olmak gerekmektedir. 

Başvurular İŞKUR’da! Nasıl Başvuru Yapılır.

Son başvuru tarihi 30 Aralık 2019 olarak belirlenen TCDD kamu personel alımı için başvurular İŞKUR resmi sayfasından online olarak yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip etmeleri yeterli olacaktır.

1- İnternetten İŞKUR e-şube resmi internet sitesine giriş yapılır. Başvuru yapmak için tıklayınız. 

2- (Daha önce İŞKUR’a kayıt olmayan adaylar için) Üye ol butonuna tıklanır ve bilgiler doldurulduktan sonra aşağıda yer alan özgeçmiş butonundan gerekli CV İŞKUR üzerine kayıt edilir. Bu işlemin bir defa yapılması yeterli olacaktır. 

3- Aşağıdaki görselde yer alan “İş İlanları” sekmesine tıklanır. 

4- İş arama butonuna “TCDD” yazılır. Ve listelenen 8 sayfalık TCDD personel alımı ilanlarından uygun olan ilana tıklanır. 

5- Son olarak uygun olunan ilan bulunduktan sonra ilanın üzerine tıklanır ve ilanın en aşağısında yer alan “onay kutucuğu işaretlendikten sonra  “Başvur” butonuna tıklanır. 

Yorumlar