Anasayfa /  Foto Galeri

Taylan'da düzenlenen Phuket Vejetaryen Festivali, dünyanın en çılgın festivali olmaya aday!

Taylan'da düzenlenen Phuket Vejetaryen Festivali, dünyanın en çılgın festivali olmaya aday! - Sayfa 1

Tayland'da her yıl düzenlenen Phuket Vejetaryen Festivali, katılımcıların et yememesi üzerine başlatıldı. Ortaya çıkma nedeniyse ülkede et yemeyerek ulusal ekonomiyi 40 bin dolar kar ettirmek. Ünlü festivalin en geniş çaplı kutlandığı yer Bangkok.

Taylan'da düzenlenen Phuket Vejetaryen Festivali, dünyanın en çılgın festivali olmaya aday! - Sayfa 2

Ancak çevrede bulunan kasabalarda da festivale olan ilgi yoğun. Festivale katılan kişiler bu dokuz günlük süre boyunca vejetaryen yemekleri yani etsiz yemekler yiyerek kutlamalarını gerçekleştiriyor. Yüzlerine demir, silah veya bisiklet takmaları ise geleneklerine ne kadar bağlı olduklarını kanıtlamak amacıyla...

Taylan'da düzenlenen Phuket Vejetaryen Festivali, dünyanın en çılgın festivali olmaya aday! - Sayfa 3

Her yıl yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla oldukça büyük bir kitleye ulaşan festivalin bu yıl da ziyaretçilerinin sayısını 2 katına çıkaracağına inanılıyor. Festivale katılan ve yanak derisini deldiren bir katılımcı "Tıpkı her yıl olduğu gibi 2017 yılında da Phuket Vejetaryen Festivali'ne çok fazla katılım bekliyoruz." diye bir açıklamada bulunuyor.

Taylan'da düzenlenen Phuket Vejetaryen Festivali, dünyanın en çılgın festivali olmaya aday! - Sayfa 4

Bu festival sırasında dilini kesen, yanakları ayrılan ve hastaneye kaldırılan oldukça fazla insan bulunuyor. Ancak tüm bunlara rağmen her yıl bu festivali düzenlemeye devam ediyorlar.