Anasayfa /  Ekonomi

Rus turist için geri sayım başladı

Rusya Tur Operatörleri Birliği, Mayıs tatili için yurtdışına çıkmayı tercih eden Rusların ilk sırada Türkiye'yi tercih ettiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2017 19:36

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), tur satışları verilerine dayanarak Mayıs tatili için yurtdışına çıkmayı tercih eden Rusların  Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

"TÜRKİYE MUTLAK LİDER OLDU"

ATOR'un yayınladığı açıklamada, "Bu yılki Mayıs tatili için yurtdışına gitmeyi planlayanlar için, Türk otelcilerin erken rezervasyonlara ve Mayıs'ın tatil günleri için sağladığı benzeri görülmemiş indirimlerin sayesinde  Türkiye mutlak lider oldu" ifadelerine yer verildi.

ATOR'un değerlendirmesine göre Mayıs tatilini  Türkiye'de geçirmeyi planlayanlar, yurtdışına çıkacak olan tüm Rus turistlerin sayısının en az yüzde 30-35'ini oluşturuyor.

Sputnik'in haberine göre ATOR ayrıca bu yıl  Avrupa'nın da Rus turistlerin arasında oldukça popüler bir destinasyon olduğunu bildirdi. Buna göre Mayıs tatili için  Avrupa'ya gitmek isteyen Rus turistlerin sayısı, geçen yılın aynı dönemindeki talebe göre yüzde 30 ile 40 arasında, bazı  Avrupa ülkelerine olan talep ise birkaç kat arttı.

BDT ÜLKELERİ ARASINDA EN POPÜLER TERCİHLER ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında Rusların Mayıs tatili için seçtikleri en popüler destinasyonlar  Ermenistan ve  Gürcistan oldu. Söz konusu ülkelere olan talep, geçtiğimiz yıla göre ilk kez artmış oldu.

UZAKDOĞU'DA MUTLAK FAVORİ TAYLAND

Rusların bu yılki Mayıs tatilini geçirmek istedikleri  Uzakdoğu ülkeleri arasında mutlak favorilerse  Tayland,  Vietnam,  Goa Adaları ( Hindistan), Hainan ( Çin) ve Bali (Endonezya) oldu.

Mayıs tatillerini  Rusya'da geçirmeyi tercih edenlerse başta  Soçi olmak üzere  Krasnodar bölgesini ve  Kırım'ı seçti.


Etiketler gerisayım
Yorumlar