Anasayfa /  Güncel

Taner Savut kimdir? Taner Savut'un cenazesi karıştı mı?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta geçekleşen ve 10 ilde birden yıkıma sebep olan depremler de Rönesans Rezidans da kalan Taner Savut'un cenazesinin karıştığı anlaşıldı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2023 14:30

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta geçekleşen ve 10 ilde birden yıkıma sebep olan depremler de Rönesans Rezidans da kalan Taner Savut'un cenazesinin karıştığı anlaşıldı. İşte detaylar...

Türkiye, 6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem 11 şehir de yıkıma yol açtı. En yüksek tablo ise Hatay'daydı. Hataysporlu Christian Atsu ve sportif direktör Taner Savut'un yaşadığı Rönesans Rezidans da depremde çöktü.

Atsu'nun cansız bedeni geçtiğimiz gün uçakla ülkesi Gana'ya gönderildi. Enkaz altında iki haftadır aranan Taner Savut'tan da acı haber geldi.

İddialara göre; Enkaz başında bekleyen Adanalı bir aile, Savut'un cenazesini kendi akrabalarının cenazesi sandı. Gerçek ise DNA sonucuyla belli oldu.

Savut'un yakın arkadaşı olan Fevzi Layic acı olayın detaylarını anlattı.
Savut'un ölüm haberinden önce Müge Anlı'ya telefonla bağlanarak arkadaşlarının bulunması için yardım isteyen Layic, şu açıklamaları yaptı:

Cenaze ilk çıktığında Taner'in kardeşi şüpheleniyor. O muydu değil miydi derken bu aile geliyor ve 'Bizim cenazemiz' diyor.


"MUHTEMELEN BU SİZİN CENAZENİZ"
Bir gün sonra ise aile geri geliyor. "Bu bizim cenazemiz değilmiş. Siz de şüphelenmiştiniz. Muhtemelen bu sizin cenazeniz" diyorlar.


"KAVGA ÇIKIYOR ÖFKE PATLAMASI OLUYOR"
Yanlış cenazeyi aldıkları için orada büyük bir kavga çıkıyor. Öfke patlaması oluyor. 'Bunu niye şimdi söylüyorsunuz' diye... Sonra apar topar Adana'ya gidiyorlar.


DNA testi yapıyorlar. Kardeşi zaten görünce bu abim benim demiş. Sonra test sonucuyla kesinleşti.

EN SON 20 GÜN ÖNCE KONUŞTUK
Taner Savut ile en son yaptığı telefon görüşmesini anlatan Layic, "Oyuncu transferiyle alakalı 20 gün önce konuştuk. En son konuşmamız oydu.

Transfer çalışmalarından dolayı çok yoğundu. 25 senelik arkadaşım. Benim üzerimde de çok hakkı var. Çok düzgün karakterli bir kardeşimdi" dedi.

"MUHAKKAK FENERBAHÇE HEDEFİ VARDI"
Layic, "Taner Savut'un kariyerindeki hedefi neydi, gelecekte hangi takımda çalışmak istiyordu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: Taner, sportif direktörlük tarafına döndü.
İşin idari boyutuna geçti. Hedefi bu alanda ilerlemekti. Futbolu bilen futbolun içinden gelen bir çocuktu. Muhakkak o da Fenerbahçe'de oynadığı için öyle bir hedefi vardır.


Çalıştığı yerlerde başarısız değildi. Alanya'da çok başarılı oldu, Manisa'da şampiyon oldu.
Hatay'da mevcut şartlarda başarılı sayılacak bir takım yaptı.


YALNIZ BAŞINAYDI
Layic "Deprem anında ailesi yanında mıydı?" sorusunu ise şöyle cevapladı: Manisa'da çalışırken ailesiyle oraya yerleşmişti. Kurulu düzeni orada olduğu için ailesini getirmemişti. Yalnız başınaydı…

Yorumlar