Anasayfa /  Foto Galeri

Alarm zilleri çalıyor! Tam kapanma için kritik tarih ortaya çıktı...

Vaka ve vefat sayısındaki artış tedirgin edici boyuta ulaşırken, artışla birlikte yoğun bakımlar da alarm vermeye başladı. Doluluk oranı yüzde 63'ü geçti. Normalleşme adımları beklerken yeni kısıtlamalar gündeme geliyor. Uzmanlara göre yoğun bakımların kilitlenmesi, hiç kimsenin evinden çıkamayacağı tam kapanmayı gündeme getirir. Tehlike çanları çalarken kritik tarih de belli oldu. İşte kononavirüs salgınıyla ilgili son dakika gelişmesinin tüm detayları...

Alarm zilleri çalıyor! Tam kapanma için kritik tarih ortaya çıktı... - Sayfa 1

Türkiye'de günlük koronavirüs sayısının 40 bini geçmesinin ardından, yoğun bakımlarda sorun başladığı uyarısı yapıldı. Son açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 63.2, yatak doluluk oranı ise yüzde 54.2 oldu.

Alarm zilleri çalıyor! Tam kapanma için kritik tarih ortaya çıktı... - Sayfa 2

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, yüzde 63.2 oranının sadece korona hastalarını değil diğer tüm hastaları kapsayan bir oran olduğunu belirterek çarpıcı bir uyarıda bulundu.

Alarm zilleri çalıyor! Tam kapanma için kritik tarih ortaya çıktı... - Sayfa 3

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberine göre, Prof. Kurugöl, “Bu rakam yoğun bakımlarda sorun başladı demek. Tehlike çanları çalıyor. Özellikle İstanbul’da sorun diğer illerden daha büyük. İzmir ve Ankara’da da dikkat çekici bir artış görüyoruz” diye konuştu.

Alarm zilleri çalıyor! Tam kapanma için kritik tarih ortaya çıktı... - Sayfa 4

Prof. Dr. Levent Akın da yoğun bakımlardaki artışın iyiye işaret olmadığını anlattı. “Bugünkü vakalar, nisanın 10-15’inde hastanelere yansıyacak” diyen Prof. Dr. Akın, yoğun bakımlar hastalara cevap veremez hale gelirse tam kapanmaya gidilebileceğini, bu nedenle herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.