Anasayfa /  Politika /  Chp

Talat Atilla topu Kılıçdaroğlu'na attı! Neden dava açmadılar?

Ahmet Hakan'ın CNN Türk ekranlarında hazırlayıp sunduğu  'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Gazeteci-Yazar Talat Atilla, Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçenleri tüm çıplaklığıyla anlattı.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2019 21:45

Ahmet Hakan'ın CNN Türk ekranlarında hazırlayıp sunduğu  'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Gazeteci-Yazar Talat Atilla, Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçenleri tüm çıplaklığıyla anlatıyor.

Günlerce kamuoyunu meşgul eden 'Beştepe'ye giden CHP'li' iddiasının sahibi gazeteci Rahmi Turan'ın kaynağı olarak açıkladığı Talat Atilla yaşananlar hakkında merak edilen her şeyi Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge'de anlatıyor.

İşte Talat Atilla'nın canlı yayında konuya ilişkin yaptığı açıklamalar;

''Bazı gazeteciler bana akılalmaz iftiralarda bulundular. Bunlar aynaya bakılarak yapılan iftiralar. Tüm bunların karşısında Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın İnce çıkıp bir açıklama yaptı. Bir gazeteci çıkıp da şunu diyemedi, "01.30'da neredeydiniz?" deniz ve konu biterdi. Bana habere kaynaklık eden CHP'linin verdiği bildi, 01.30'a görüşme olduğuna dair. Sayın Cumhurbaşkanı bunu açıkladığında konu bitmiştir. Bir gazeteci çıkıp da 'Sayın Muharrem İnce söyleyin bitsin.' derdi. Böyle bir soru da olmalıydı, böyle bir yanıt da.''

''O bilgi Kılıçdaroğlu'na da gitti' dedi"

''Benim haber kaynağım bu bilgiyi getirdiği zaman ona söylediğim şey bu ciddi bir iddia bunun doğru olduğuna emin misin? CHP'den önemli bir isim bana bu bilgiyi verdi. O da bana bu bilgi CHP liderine de gitmiş bir bilgidir dedi. Giden kişi de bir CHP'li olduğu için bunu en iyi kim bilir, CHP'nin lideri bilir. Erdoğan'ın açıklamasından sonra kaynağımla bunu tekrar konuşup neden böyle olduğunu sordum.''

- Ahmet Hakan: Haberi niye siz yazmadınız?

''Gazeteciler bilir ki bir gazetecinin en büyük haber kaynaklarından biri başka gazetecilerdir. Bazen haber kaynağımız deşifre olmasın diye haberi başkasına verebiliriz bu bir opsiyon. Gazeteci haber kaynağı deşifre olmasın diye böyle bir opsiyonu vardır. Ayrıca sayın Rahmi Turan ile Uğur Dündar defalarca benim haberlerime ve siteme yer vermişlerdir.''

 - Ahmet Hakan: Uğur Dündar niye kabul etmedi?

Mesajlaştık ve Uğur Dündar bir takım değerlendirmelerde bulundu. CHP'yi dizayn ediyor şeklinde bir algılama olabilir dedi. Rahmi Turan'ın Ak Parti'ye yakın gazeteci demesinin nedeni kaynağını gizli tutma çabası yüzünden.

"Kaynağımın adını Rahmi Turan'a söyledim"

Bundan sonra kimseye zırnık haber yok. Evet ben yapmalıydım. Rahmi Ağabey'e çok ağır eleştiri olunca, onu aradım. Her zaman telefonuma çıkan Rahmi Ağabey, telefonuma çıkmadı. Bir kez daha aradım. Tam o sırada, bir internet sitesi bana mesaj attı. Rahmi Ağabey de 'Bir gazeteci kaynağını açıklamaz' derken, bu mesaj geldi, 'Sen misin?' diye. Haber kaynağı çıkıp da 'Ben haber kaynağıyım' der mi? Bunu ilk defa burada söylüyorum; Ben haber kaynağıma bu haberi devlet başkanı yalanladıysa, eğer şayet bu haber de doğruysa, o zaman şeyleri ortaya çıksın dedim. O ana kadar ben kaynağımı Rahmi Turan'a söylemedim. Haber kaynağım, 'Benim ismimi Rahmi Turan'a söyleyebilirsin' dedi. Ben, telefon açtım, 'Rahmi Ağabey, benim kaynağımın adı bu, soyadı bu. Kendisinden izin aldığım için söylüyorum." Haber kaynağım o kadar kendisine güveniyor ki adını veriyor.

"Kılıçdaroğlu hâlen 'hiçbir Chp'li çıkmamıştır' demedi"

- Ahmet Hakan: Üzgünüm' diyor musunuz?

Beni bir siyasetin öznesi gibi gösterildim. Böyle tartışıldığım için ben ve ailem çok üzgünüm. 

- Ahmet Hakan: Türkiye'yi günlerdir boşuna tartıştıran, çökmüş bir habere kaynaklık etmekten üzgün müsünüz?

CHP lideri Kılıçdaroğlu hâlen, 'Hayır hiçbir CHP'li çıkmamıştır' demedi. Bu bir. Hâlen bu kelimeyi kullanmadı. İnce, 'CHP içinde bir çete vardır' dedi. Ona 'Çeteyi açıkla' diyemediler. CHP Bana dava açtı mı?

Yorumlar