Anasayfa /  Foto Galeri

Tacizle suçlanan milli takım antrenörü mahkeme günü intihar etti

ABD Kadın Jimnastik Milli Takımı'nın kızlarına fiziksel ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında 24 suç duyurusunda bulunulan ABD’li jimnastik koçu John Geddert mahkemeye çıkarılacağı gün intihar etti.

Tacizle suçlanan milli takım antrenörü mahkeme günü intihar etti - Sayfa 1

ABD Kadın Jimnastik Takımı'nın eski olimpik antrenörü John Geddert'in, hakkında cinsel taciz ve insan ticareti suçlamaları içeren bir iddianamenin hazırlanmasından saatler sonra intihar ettiği açıklandı. 63 yaşındaki milli takım hocasının intihardan önce mahkeme önüne çıkması bekleniyordu.

Tacizle suçlanan milli takım antrenörü mahkeme günü intihar etti - Sayfa 2

Michigan Başsavcısı Dana Nessel, Geddert'in Perşembe öğleden sonra öldüğünü doğruladı.

Tacizle suçlanan milli takım antrenörü mahkeme günü intihar etti - Sayfa 3

Perşembe sabahı Geddert'e 24 ayrı suçlama yönelten bir iddianame hazırlanmıştı. Jimnastik takımını 2012 Olimpiyatları'na hazırlayan ekipte olan Geddert, yüzlerce atlete cinsel taciz suçundan hüküm giyen takım doktoru Larry Nassar ile yakın bir isimdi.

Tacizle suçlanan milli takım antrenörü mahkeme günü intihar etti - Sayfa 4

BİRDEN FAZLA JİMNASTİKÇİ TACİZ İDDİASINDA BULUNMUŞTU
Nassar 2018'de 250'den fazla genç kadını taciz ettiği gerekçesiyle 300'den fazla yıl hapis cezası almıştı. 63 yaşındaki Geddert Michigan'da Nassar'ın takım doktoru olarak çalıştığı antrenman tesisinin sahibiydi. Nassar'a karşı 2018'deki davada ifade veren birden fazla jimnastikçi Geddert'in de kendilerini taciz ettiğini söylemişti.