Anasayfa /  Politika /  Chp

Tacizi ortaya çıkaran öğretmenler neden gözaltına alındı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, taciz, tecavüz ve aile içi şiddet ve okulda şiddet olayları nedeniyle kaç çocuğun hayatını kaybettiğini ve yaralandığını sordu.

Abone ol
Abone ol 04 Nisan 2017 10:50



Tanrıkulu’nun, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:



"Tacize uğrayan Yağmur K. (9), 21 Kasım 2016 tarihinde yapılan ilk duruşmadan önce kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti. İzmir’de Yağmur K. (9) adlı çocuğu taciz eden Tuncay Ç (56) adlı kişinin 22 Mart 2017 tarihinde İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tahliye edildiği haberleri basına yansımıştır.



2016 yılında Elazığ’daki bir lisede, dört kız çocuğuna okul müdürünün tacizini ortaya çıkaran üç öğretmenin 17 Mart 2017 tarihinde gözaltına alındığı haberleri de basına yansımıştır. Tacizle suçlanan okul müdürü başka bir okulda görevlendirilirken, S.E., F.D. ve E.A. adlı rehber öğretmenlerin ise gözaltına alındığı yine basına yansıyan haberler arasındadır.



Ensar Vakfı’nın düzenlediği bir yarışmaya teşvik için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara yazı yazıldığı, 20 Mart 2017 tarihinde gönderilen bir yazı ile okul müdürleriyle yapılacak il toplantılarında yarışmanın gündem yapılması, okullara konuyla ilgili afiş ve broşürlerin dağıtılması ve tüm öğretmenlerin bilgilendirilmesinin istendiği de yine basına yansıyan haberler arasındadır.



Bu bağlamda;



1. Çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve şiddet iddiasıyla hakkında dava açılan kişilerin tutuklu yargılanması hususunda AKP Hükümeti tarafından bir düzenleme yapılacak mıdır?



2. Tacizci olduğu iddia edilen Tuncay Ç.’nin torunu ve Yağmur K.’nin (9) arkadaşı, G.A. duruşmada tanık olarak dinlenmiştir. Bu davalarda dinlenen mağdurların ve çocuk tanıkların korunması, baskı altında kalmadan ifade verebilmesi için AKP Hükümeti tarafından bir düzenleme yapılacak mıdır?



3. 2002 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 31 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve şiddet nedeniyle kaç dava açılmıştır? Açılan davaların illere ve yıllara göre dağılımı nedir? Davaların sonuçları nedir?



4. 2002 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 31 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre taciz, tecavüz ve aile içi şiddet ve okulda şiddet olayları nedeniyle kaç çocuk hayatını kaybetmiş ve kaç çocuk yaralanmıştır?



5. Okullarda ve sağlık kuruluşlarında çocukları bu tür olaylardan korumak ve gerekirse tedavi etmek için kaç psikolog, psikiyatr ve diğer uzman personel görev yapmaktadır? Bu görevlilerin illere göre dağılımı nedir?



6. Elazığ’daki lisede dört kız çocuğuna okul müdürünün tacizini ortaya çıkaran öğretmenler neden gözaltına alınmıştır?



7. Okul müdürünün tacizini ortaya çıkaran öğretmenler neden 17 Mart 2017 tarihinden bu yana gözaltında tutulmaktadır? Öğretmenlerin Eğitim-Sen üyesi olduğu için baskıya maruz kaldığı iddiaları doğru mudur?



8. Söz konusu okul müdürü hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?



9. Elazığ’daki bahse konu lisede yaşanan taciz olayının üstünün örtülmesi için baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur?



10. Tacizle suçlanan okul müdürü başka bir okulda görevlendirilmesinin gerekçesi nedir? Hangi okulda görevlendirilmiştir?



11. Tacizle suçlanan okul müdürü açığa alınacak mıdır?



12. 2002 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 31 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre okullarda (özel okullar da dahil olmak üzere) yaşanan taciz olaylarının sayısı kaçtır? Taciz olayları nedeniyle kaç öğretmen ve okul yöneticisi hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır? Bu soruşturmalar sonucunda açılan davaların illere ve yıllara göre dökümü nedir?



13. İsmi çocuklara tecavüz ile anılan Ensar Vakfı’nın düzenlediği bir etkinliğin Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğini alması konusunda kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?



14. Söz konusu vakfın düzenlediği başka etkinlik, toplantı ya da yarışmalar için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazılarak destek çağrısı yapılmış mıdır?"


Yorumlar