Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Sümela Manastırı yolunda ölümden döndüler: Yamaçtan taş koptu!

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Sümela Manastırı'na çıkan patika yolda faciadan dönüldü. Çelik ağlarla örülmesine rağmen yamaçtan kopan taşlar iki kişiye isabet etti. Yaralılar bölgeye gelen sağlık görevlileri müdahalesi sonrası sedyeyle indirildi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 16 Temmuz 2022 10:43

Trabzon Maçka'da bulunan ve her yıl yerli yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği tarihi Sümela Manastırı'na yaya ulaşım sağlanan sarp arazideki patika yolda, yamaçtan kopan taşların isabet ettiği iki kişi yaralandı.

Olay, dün Maçka ilçesi Karadağ eteklerindeki Sümela Manastırı'na ulaşımın sağlandığı patika yolda meydana geldi. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan manastırı ziyaret için Diyarbakır'dan gelen Emine Doster ve Ayşe Dursun, sarp arazide yaya ulaşımının sağlandığı yolda yürürken yamaçtan kopan taşların isabet etmesiyle yaralandı. Yaralılar, ihbarla bölgeye gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından sedyeyle yola taşındı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılar, tedaviye alındı.

YAMAÇLAR ÇELİK AĞLA ÖRÜLMÜŞTÜ

Yaklaşık 300 metre yükseklikteki ormanda kayaların oyulmasıyla yapılan Sümela Manastırı, halk arasında 'Meryem Ana' adıyla da biliniyor. Hakkında çeşitli rivayetler de bulunan ve kuruluşu bilimsel verilere göre, 13'üncü yüzyıla uzanan tarihi manastırda, hizmet birimleri, misafirhane, mutfak ve ayazmanın dışında toplam 72 oda bulunuyor. Restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi projesi yürütülen ve kaya düşmesi tehlikesine karşı yamaçları çelik ağlarla örülen manastır, 6 yıl aradan sonra tüm alanlarıyla 1 Mayıs'ta ziyarete açılmıştı.

Yorumlar