Anasayfa /  Sağlık

Su diyeti (Su orucu) nedir, nasıl yapılır? Su orucu kaç gün sürer?

Sağlık açısın çok önemli olan ve sevilen oyuncu Pınar Deniz tarafından da uygulanan su diyeti merak konusu oldu. Peki Su diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2023 16:30

Sağlık açısın çok önemli olan ve sevilen oyuncu Pınar Deniz tarafından da uygulanan su diyeti merak konusu oldu. Peki Su diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

SU DİYETİ NASIL YAPILIR?

Vücudu yoğun bir detoks etkisi altına alıp kilo verme hızında artış yaratan su diyeti, günde en az 2 – 2.5 litre su ya da sıvı alarak uygulanmaktadır. Su diyeti yaparken tokluk hissini engellememek için su tüketmenin yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerinin alınabilmesi için ihtiyaçlarınızı karşılayacak diğer sıvıların tüketilmesi de oldukça önem arz ediyor.

Birçok uzman, su diyetini sadece su tüketerek gerçekleştirmenin vücut üzerinde çok büyük olumsuz etkileri olabileceğini dile getirerek, bol su tüketiminin yanı sıra besin değeri yüksek gıdaların ve vitamin – mineral bakımından zengin sıvıların da diyet listesine eklenmesini tavsiye ediyor. Kısa zamanlı uygulanan su diyetlerinde sabah güne başlamadan önce bir bardak ılık ve limonlı su içmenin güne enerjik başlamayı kolaylaştırdığı ve metabolizmayı çalıştırdığı görülüyor. Limon, içeriğindeki yoğun C vitamini sayesinde hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de kalp ve damar hastalıklarına engel oluyor.

7 günlük su orucu insanlara su diyeti 1 haftada kaç kilo verdirir sorusunu düşündürüyor. Eğer doğru bir şekilde yapılır ve egzersiz ile desteklenirse su diyeti 1 haftalık zamanda 7 kilo vermeye yardımcı oluyor. Su içerek zayıflama birçok insan için hayal gibi görünse de, hem sağlıklı olduğu hem de hızlı kilo vermeye yardımcı olduğu için su diyeti günümüzde kilo vermek isteyen birçok kişi tarafından yapılıyor.

SU ORUCU DİYETİ İLE NASIL KİLO VERİLİR?

Su orucu diyeti uygulanması kolay gibi gelen ancak bazı insanları oldukça zorlayabilen bir diyettir. Bu süreçte diyetin doğru uygulanması önemlidir ve dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Tarçınlı su diyeti ya da limonlu su diyeti olarak da uygulanabilen su orucunda dikkat edilmesi gereken etmenler şu şekildedir;

İlk gün
Orucun ilk günü vücudu alıştırabilmek için pişmemiş, ham sebze ve meyveler yenir. İlk günün akşamı ise bağırsaklarda biriken toksinleri atabilmek ve bağırsakları temizleyebilmek için 1 litre ılık suya 1 tatlı kaşığı ingiliz karbonatı atılır, bir süre beklenir ve ardından bu karışım tüketilir.

İkinci gün
Diyetin ikinci gününde 1litre ılık suya 2 adet limon sıkılır ve 2 – 3 kaşık da doğal bal ilave edilir. Bu karışım, güne başlamadan önce içilir. Ardından gün içerisinde her saat başı bir bardak su içmeye devam edilir.

Üçüncü gün
Artık vücut diyete tam olarak ayak uydurmaya başlamıştır. Bugünden itibaren her sabah güne başlamadan önce ikinci günde hazırladığınız karışımın aynısından içiyorsunuz. Yine her saat 1 bardak su içerek günü tamamlıyorsunuz.

Dördüncü gün
Üçüncü günden farklı olarak dördüncü günde aynı birinci günde olduğu şekilde ingiliz karbonatı ve ılık su karışımı tüketilerek bağırsaklar temizlenmelidir.

Oruç süresinin devamında herhangi bir sağlık problemi ortaya çıkarsa hemen bir uzmana danışılmalıdır.

Yorumlar