Anasayfa /  Güncel /  Gündem

STK'lardan 15 Temmuz bildirisi

TÜRK-İŞ, TİSK, TESK, TZOB, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, Türkiye KAMU-SEN ve TOBB'un oluşturduğu Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi (KİK) tarafından, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında TOBB'da ortak basın toplantısı düzenlendi.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2017 17:29

 TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, "15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Prangaları çözdük koşma zamanı. Yeni rekorlar kırmalıyız. Demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız ortak akıl, istişare ile yeni bir reform sürecini başlatmalıyız" dedi. 

"15 TEMMUZ İSTİKLAL HARBİNDEN BU YANA ÜLKEMİZİN KARŞILAŞTIĞI EN BÜYÜK TEHLİKEYDİ" 



TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Alçak darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz istiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. 

AMAÇ, ÜLKEMİZİ BİR KAOSA SÜRÜKLEMEK KARDEŞ KAVGASI BAŞLATMAK, TÜRKİYE'Yİ İÇ SAVAŞ ORTAMINA SOKMAKTI



FETÖ o gece devleti, ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya çalıştı. Amaç ülkemizi bir kaosa sürüklemek kardeş kavgası başlatmak, Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. 

AMAÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ, BİR DAHA AYAĞA KALKAMAYACAK DURUMUNA DÜŞÜRMEKTİ



Darbe girişiminin nihai amacı, Türkiye Cumhuriyeti'ni, bir daha ayağa kalkamayacak durumuna düşürmekti. Çok şükür milletimiz cesareti ve feraseti ile bu belaya, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize, özgürlüğümüze kast eden bu saldırı karşısında dik durdu canı pahasına değerlerini savundu. Masadaki kuruluşların tamamı, devletimizin  ve milletimizin yanında yer aldı. Darbe girişimine karşı, net tavır gösterdiler. 



Türkiye 15 Temmuz'da en zor demokrasi sınavını büyük başarı ile vermiştir. 

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR TAVIRDIR. BUNUN İÇİN BÜYÜK BİR BEDEL ÖDEDİK



Demokrasimizin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz şunu gösterdi, Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bu dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Bunun için büyük bir bedel ödedik. 

15 TEMMUZ SONRASI DA ÜLKEMİZ İÇİN ZORLU BİR SÜREÇ OLDU



15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı  şekilde sürtülmelidir. Hak ettikleri en ağır cezalar verilmeli milletimizin vicdanı rahatlatılmalıdır. 15 Temmuz sonrası da ülkemiz için zorlu bir süreç oldu. Sonrasında toplumuzu büyük bir travma geçirdi. FETÖ yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyalarını yürüttü. Ekonomimiz de  bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini  kısa sürede atlattık. 

TÜRKİYE, DÜNYANIN EN ZOR STRES TESTİNDEN BAŞARIYLA ÇIKMIŞTIR



Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlar ile hızla toplardandık. Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmayı başardık. Yabancı yatırımcının güvenini, yeniden kazandık. Açıkça ifade diyoruz ki, Türkiye, dünyanın en zor stres testinden başarıyla çıkmıştır. Son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşamış olsaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Biz dimdik ayaktayız. Hiç kimsenin yapamadığını yaptık. Rehavete kapılmayacağız. Daha çok işimiz büyük hedeflerimiz var. 

15 TEMMUZ SONRASI TOPARLANMA SÜRECİNİ TAMAMLADIK



15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Prangaları çözdük koşma zamanı. Yeni rekorlar kırmalıyız. Demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız ortak akıl, istişare ile yeni bir reform sürecini başlatmalıyız. 

FETÖ İLE MÜCADELEDE DOST VE MÜTTEFİKLERİN CİDDİ DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ



Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil gerçeklere kulak vermeye buna göre tavır almaya davet ediyoruz. FETÖ ile mücadelede dost ve müttefiklerin ciddi desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçu. Birlikte çalışabilirsek iyi bir gelecek inşa edebiliriz. 

15 TEMMUZ'U ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ



Sivil toplum olarak 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken aldığımız dersler ışık olacak. Ülkenin  geleceği  için umutluyuz. Gücümüz milli irade hedefimiz büyük Türkiye." 





STK'lardan 15 Temmuz açıklaması

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 15 sivil toplum kuruluşu 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla ortak basın açıklaması yaptı.



Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle birlikte 15 Temmuz darbe girişimin yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Hüsnü Serteser, 15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıldönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi" dedi.



15 Temmuz'un İstiklal Harbinden bu yana ülkenin karşılaştığı en büyük tehlike olduğuna işaret eden Serteser, FETÖ/PDY terör örgütünün ülkeyi ele geçirme planının millet tarafından bozulduğunu söyledi. Serteser, "O gece Fetullahçı terör örgütü devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

İslahiye'de 15 Temmuz konferansı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)-GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli İrade' konulu konferans düzenlendi



İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa; Kaymakam Ramazan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yüksel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Yıldırım, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Çeşitli konuşmaların yapıldığı konferansta 15 Temmuz gecesi yaşananların yer aldığı slayt gösterisi yapıldı.



Denizli'de STK'lardan "15 Temmuz'u unutturmayacağız" açıklaması

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA) DENİZLİ'deki 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında sivil toplum kuruluşları (STK) ortak açıklama yaparak 15 Temmuz'u unutturmayacaklarını vurguladı.

Denizli Ticaret Odası'nda, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında toplantı düzenlendi. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadının Ankara'da düzenlediği ortak basın açıklamasıyla eş zamanlı olarak yapılan toplantıda; Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Borsası (DTB), HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TÜRK-KAMU-SEN, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), TÜRK-İŞ, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Denizli Tüccar ve Sanayici Platformu temsilcileri katıldı.

STK'lar adına açıklamayı okuyan Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmayacaklarını belirterek, "Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı, bir daha ayağa kalkamazdı. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz, Türkiye'nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak" diye konuştu.





STK'lardan 15 Temmuz açıklaması

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri 15 Temmuz'la ilgili ortak basın açıklaması yaptı.



Burdur'da sivil toplum kuruluşları "15 Temmuz'u Unutmayacağız Unutturmayacağız" adlı basın açıklaması yaptı. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda STK'lar adına basın açıklamasını Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik okudu.



Keyik, "Bu masada oturan demokrasi sevdalısı kurumlar olarak, bu ortak açıklamayı 81 ilde aynı anda yapıyoruz.



Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıldönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz" dedi.



15 Temmuz'un darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğuna işaret eden Keyik, "15 Temmuz İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.



15 Temmuz'da Türkiye'nin en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla verdiğini kaydeden Keyik, şöyle dedi:



"Demokrasimizin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bu dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede 250 vatandaşımız şehit oldu. 2301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır."

Yüksekova'da 15 Temmuz açıklaması

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA) - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 15 Temmuz açıklaması yapıldı. 

Yüksekova Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasına, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir , yönetim kurulu üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. Yüksekova'daki STK'lılar adına açıklama yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümüne girdiklerini ülkenin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını söyledi. Özdemir, "Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi.15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, 'devleti' ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı.Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı.  Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz."dedi. 

Gaziantep'te STK'lardan 15 Temmuz açıklaması

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'te, çeşitli STK'lar tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 Temmuz'un Türkiye açısından milat olduğuna değinildi ve kazanılan ruhun demokrasinin sigortası olduğuna dikkat çekildi.



Gaziantep Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olan; TÜRK-İŞ, TESK, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TZOB, TİSK, Kamu-Sen ve TOBB adına açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu söyledi. Siyasi görüş fark etmeksizin Türkiye'ye sahip çıkan 15 Temmuz ruhunun demokrasinin sigortası olduğunu dile getiren Mustafa Topçuoğlu şunları söyledi:



"En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu. Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. Fetullahçı Terör Örgütü, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Allah’a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Çok açık ifade ediyoruz ki, Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Emin olun bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı. Ama biz dimdik ayaktayız.  Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor.  Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız."


Yorumlar